Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

3voor12 Clubavond 6(66) @ Gebr. de Nobel

Donderdag 6 juni - 19:30

We zijn alweer toe aan de zesde Clubavond van 3voor12 Leiden, en aan het recept is niets gewijzigd: drie aanstormende talenten gratis en voor nop in de kleine zaal van Gebr. de Nobel. De line-up bestaat uit het instrumentale multitalent Melle, de heavy metal van Power Switch en de indiepop van Panda Noir. Kom kijken en je hipstercred gaat omhoog als je deze acts gezien hebt voordat ze groot worden!

Meer info

Live en Lazarus Finale @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 7 juni - 20:00u

Na drie voorrondes is het deze vrijdag tijd voor de finale van Live en Lazarus 2019. Het is een ambitieuze line-up met in totaal zes publieks- en jurywinnaars op één avond. Power Switch, Left Alive, Rockford, The Subliminal, Downtown District en Current zullen de strijd aangaan, en met genres van punkrock tot metal ga je je zeker niet vervelen. Wie zal er winnen?

Meer info

Daydream Believers @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 7 juni - 21:00u

Xavier Baudet en Maarten van den Hoonaard brengen een tribute aan de Amerikaanse singer-songwriter John Stewart en diens politiek bevlogen liedjes. Als oudgedienden van Glossy Jesus weten deze mannen het werk van de onderbelichte artiest op prachtige wijze uit te voeren. 

Meer info

The Legendary Orchestra Of Love @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 8 juni - 21:00

The Legendary Orchestra Of Love maken verhalende muziek die nog steeds dansbaar blijft. Met hun nieuwe debuutalbum 'The Whole Ball O' Wax' borduren de heren voort op positieve recensies van eerdere ep's, en de promotietour brengt hen ook naar de Lazaru's toe. Ga ook kijken wat voor moois deze mannen te vertellen hebben. 

Meer info

D-Licious Vocals @ Galerie Café Leidse Lente

Zondag 9 juni- 15:00u

D-Licious Vocals bevat talent dat meedeed aan musicals, grote concerten van bekende Nederlandse artiesten en orkesten vergezelden. Maar eigen werk is natuurlijk het belangrijkst, en de zoete stemmen van Evelyn Kallansee, Pien Schneider en Mariske Hekkenberg samen met de gitaar van Herman Onnen slepen je mee terug naar de klassiekers van de jaren 70-80.

Meer info

Leidse Hofjesconcerten 2019

Zondag 9 juni & Maandag 10 juni - 11:30u

De Leidse Hofjesconcerten zijn een steevaste gelegenheid met Pinksteren, en ook dit jaar kan je de unieke kans om normaal ontoegankelijke hofjes te bezoeken combineren met een waslijst aan optredens. Kies een route die bij je muzieksmaak past, en ga langs jazz, klassiek, folk en nog veel meer. Je kan in het filmpje de line-up zien, maar pas op, want al het moois maakt het kiezen er niet makkelijker op!

Meer info