Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

Dinsdag 21 mei - 20:00u

Dinsdag is het weer zover: de Leidse Lente Luisteravond! Dit keer hebben we een gevarieerd programma voor in je petto vol muziek en poëzie, met Grande-Duchesse (Frans van Hilten, zang en piano & Rob van Berlo, percussie) en dichters Erol Cengiz, S. van Deursen en Geert Vis!

De Luisteravond is een terugkerend open podium voor lokaal talent dat zich graag eens wil laten horen aan een intiem publiek. Van muzikanten en dichters tot stand-up comedians, er kan van alles langskomen. Wie weet kijk je later terug op deze bijzondere avond wanneer een deelnemer landelijk doorbreekt.

Meer info

Jeffrey Halford & The Healers @ Qbus Club Leiden

Dinsdag 21 mei - 20:30u

Met de komst van zijn tiende (!) album 'West Towards South', is het eindelijk zover: Jeffrey Halford zet voet op Nederlandse bodem! De uit San Francisco afkomstige singer/songwriter en gitarist heeft een hoop in te halen. Net zoals op zijn vorige negen albums klinken weer superstrakke, melodieuze bluesrocksongs uit de boxen.

Jeffrey Halford is samen met zijn band The Healers meester in het maken van uiterst effectieve muziek. Eén ding is zeker: aankomende dinsdag raken ze de ziel van elke bluesliefhebber.

Meer info

Fierce 'n' Fire @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 24 mei - 21:00u

Bel de brandweer, want vrijdag zet Fierce ’n’ Fire de Leidse Lente in vuur en vlam! Van Alanis Morissette tot Gavin DeGraw en van Stevie Wonder tot The Beatles: Fierce ’n’ Fire maakt muziek in alle soorten en maten. Naast een eigen repertoire brengt de band ook muziek van onbekendere artiesten uit binnen- en buitenland onder de aandacht.

Fierce ’n’ Fire bestaat uit Casper Hildebrand (bas), Frédèrique Withagen (leadzang), Julian van Hattem (gitaar), Lars Bon (keyboard) en Rens Nagtegaal (drums en zang).

Meer info

El Fatso + Death Wave @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 24 mei - 21:00u

Met een nieuwe ep op zak, staan de Rotterdamse punkrockers van El Fatso vanavond op het rockpodium. Hun bromance van Joshua Homme en The Big Lebowski klinkt vuig, intelligent én sexy. Ze gaan hard en luid over de rock 'n' roffa highway.

Ook kun je nog een goeie golf pakken met de Leidse true North Sea surfrockers van Death Wave. Zonovergoten stranden, palmbomen en zombies... Stonden ze vorige week nog te stralen in de Velvet, laat ze vanavond shinen in de Lazaru's.

Meer info

Get Lost!

Zaterdag 25 mei - 11:30u

Let's get lost! Na een succesvolle eerste editie is het zaterdag weer tijd voor het Get Lost festival. De fabriekshallen van de Marktsteeg worden opnieuw omgetoverd tot een waar festivalterrein. Een plek waar je jezelf kan verliezen, cultuursnuiven en vooral ontdekken. Dit jaar weer een dikke line-up met o.a. Thomas Azier, De Sluwe Vos, Peter Buwalda!

Get Lost wordt in en door het cultuurkwartier georganiseerd. De programmering wordt verzorgd door de Veenfabriek, Gebr. de Nobel, Bioscopen Leiden, Marktsteeg 10, Domino en Scheltema Leiden.

Kom en (ver)dwaal mee in een wereld vol voorstellingen, lezingen, films en natuurlijk veel muziek!

Meer info

10 jaar O'nine @ USC

Zaterdag 25 mei - 14:00u

De sfeer van Koningsdag, 5 mei en Leidens Ontzet, maar dan in een heerlijke zomerse festivalvibe. Trap het weekend af met hét nieuwe outdoor muziekfestival van Leiden: 10 jaar O'nine! Dat wordt dansen, sjansen en vooral veel meezingen met o.a. Onine, Miss Noeka, Gumbo KingsBarry Badpak

Verwacht pop, rock, guilty pleasures, blues, meezingers maar vooral heel veel hits!

Meer info