Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

EZG @ Gebr. de Nobel

Donderdag 16 mei - 20:00u

EZG (Even Zonder Grappen) maakt rap voor iedereen die er wel eens over heeft nagedacht om een stadion te slopen. Hooliganrap, wordt het ook wel genoemd. Hij heeft zijn sporen verdiend in de befaamde Punchout Battles, en met duizenden luisteraars op Spotify weet hij ook buiten de voetbalwereld fans aan zijn unieke thema's te binden. Dus, trainingspak aan en losgaan! 

Meer info

Yallah! Yallah! @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 17 mei - 22:00u

Yallah! Yallah! neemt je mee naar het Midden-Oosten. Dynamische dabke, Arabische hiphop en een schat aan andere stromingen worden daar dit duo aan elkaar gedraait. Vorig jaar hadden ze een prachtige performance op Werfpop, en nu zullen ze het in de Nobel nog eens dunnetjes overdoen. Laat je meevoeren! 

Meer info

Ken & Mary @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 17 mei - 21:00u

Ken & Mary stonden op Werfpop, tourden samen met The Peterlees door Engeland en doet als act alles zelf, van mixen tot merch-ontwerp. Weinig fratsen, dat scheelt. Deze goudeerlijke jongens treden vrijdag in de Lazaru's op, dus hou je van een band zonder pretenties, dan ligt dit optreden helemaal in je straatje. 

Meer info

Open Podium @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 17 mei - 20:30u

Een open podium is altijd goed voor veel gaafs dat gratis is, met deze keer de vaak langskomende Brian James, de electropop van Phrame, Nederpop van Rauw en een verhaalvoordracht door Joey van der Velden. Afwisselende optredens die je avond zo gevuld hebben. 

Meer info

Labasheeda @ Galerie Café Leidse Lente

Zaterdag 18 mei - 15:00u

Labasheeda zijn multidisciplinaire musici die zichzelf omschrijven als art-punk, wat je kan zien als een paraplu waaronder invloeden van vele genres zich scharen. Zangeres Saskia speelt zowel gitaar als viool, dus je kan ook onverwachts een andere toonval in de setlist krijgen. Bij het luisteren valt de verscheidenheid aan lagen pas echt op. Een aanrader voor de fijnproever. 

Meer info

Instore: Death Wave @ Velvet Music Leiden

Zaterdag 18 mei - 14:00u

Death Wave deed het best goed in de finale van de Nobel Award in 2018, met een macabere set die je de rillingen over het lijf deed lopen. Horror en surfrock smelten samen tot een luguber geheel, en je krijgt deze middag een dubbele set kado. Dit alles is een aanloop naar een albumrelease die we van de zomer kunnen verwachten. Neem alvast een voorproefje! 

Meer info

25 jaar Bazooka Joe @ Qbus Club Leiden

Zaterdag 18 mei - 21:00u

Bazooka Joe is een coverband met een lange Leidse geschiedenis, die haar 25ste verjaardag viert deze zaterdag. Met muzikanten uit legendarische formaties uit de Sleutelstad is de band een dream team wiens repertoire strekt van de Sixties tot de 90's. Haal het feesthoedje maar vast uit de kast. 

Meer info

Museumnacht 2019

Zaterdag 18 mei - 20:00u

De Museumnacht is een succesvol recept: allerlei speciale optredens in en om de vele musea die Leiden telt. Natuurlijk is muziek ook een vast programma-onderdeel, met deze keer Iris Penning, Starfish, Wakki, Bovenste Knoopje Open, Sunday At Eight en Sured. Kortom, dat wordt keuzes maken. En vergeet ook de afterparty in Gebr. de Nobel niet! 

Meer info