Kekkeris, live muziek in Leiden week 2 Kekkeris, live muziek in Leiden week 2

Nieuw jaar, nieuwe muziek

, Bas Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

This Is Jackson’s Thriller @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 11 januari - 19:30u

This is Jackson’s Thriller doet een eerbetoon aan de overleden popartiest en wel specifiek zijn magnifieke album 'Thriller'. De voorstelling is met decor, dans en natuurlijk muziek die de legende weer even tot leven wekt, allemaal in de sfeer van de iconische videoclip. Genieten van tijdloze hits dus.

Meer info

Babylon By Bus @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 11 januari - 19:30u

Deze benefietavond gaat over Bob Marley. Wat kan je verwachten? Bijzondere fragmenten, een boekpresentatie over de tijd die de man in Nederland doorbracht en de zwoele klanken van Zion Grooves. De opbrengst gaat naar de Wellhalo Foundation, een stichting die in Gambia zorgt voor toegang tot schoon drinkwater.

Meer info

Accentuate @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 11 januari - 21:00u

Accentuate heeft als unieke factoren handpercussie en saxofoon, die ze gebruiken om hits te bewerken tot verrassende nummers waar je niet stil bij kan zitten. Speels en jazzy, en meer dan het luisteren waard.

Meer info

Benjamin Herman’s Bughouse @ Qbus Club Leiden

Zaterdag 12 januari - 20:30u

Benjamin Herman maakt met zijn project Bughouse punkjazz. Nee, wij wisten ook niet dat het genre bestond, maar na even luisteren zijn we verkocht. Pure energie en ongepolijste improvisatie. De blend voelt volledig natuurlijk en vooral niet te eclectisch. Dit is iets om later je vrienden over te vertellen.

Meer info

Rosie @ The Duke of Oz

Zaterdag 12 januari - 21:30u

Rosie klinkt op het eerste gehoor als een AC/DC coverband, en hoewel geïnspireerd door deze grootheid maakt ze ook gewoon volledig originele liedjes. De verwarring kan alleen maar als compliment beschouwd worden; de Haagse heren maken namelijk hardrock om van te smullen. Zeker goed voor een ruige avond.

Meer info

Brian James @ Theehuis De Leidse Hout

Zondag 13 januari - 14:00u

Brian James heeft een passie voor muziek en zal zijn Canadese roots en Arubaanse ziel vanavond met hits en oude favorieten zoals 'Let It Ride' en 'Right Here' en een aantal nieuwe liedjes ten gehore brengen.

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden