Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

The High Kings @ Gebr. de Nobel

Maandag 6 mei - 20:15u

De Ierse supergroep The High Kings is vandaag in Leiden om hun tienjarig bestaan te vieren, met de release van het best-of album 'Decade'. Deze bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen, zijn in eigen land zonder twijfel de grootste Irish folkband. Tijdens hun energieke concerten maken ze hun reputatie als fenomenale liveband waar. Op het repertoire staan eigen nummers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie gegarandeerd!

Meer info

Studium Generale @ Gebr. de Nobel

Dinsdag 7 mei - 19:00u

Het is dit jaar een halve eeuw geleden dat Woodstock plaatsvond. In de maand mei staat Studium Generale stil bij dit feit met een speciale lezingenreeks. Verdiep je tijdens drie avonden in de verhalen achter het festival en geniet van de muziek van Woodstock. Met vanavond filosoof, docent en programmamaker Norbert Peeters over het idealisme en de filosofische wortels van het muziekfestival. En universitair docent Algemene Geschiedenis Dr. Eduard van de Bilt over de opkomst van de burgerrechtenbeweging en de raciale segregatie in de VS in relatie tot ontwikkelingen in de muziekindustrie.

Plaatjes vullen Gaatjes draaien de avond met vinyl aan elkaar.

Meer info

Elian van Buuren @ Gebr. de Nobel

Woensdag 8 mei - 19:30u

Van jongs af aan heeft Elian van Buuren al een obsessie met ritme en nu staat deze 22-jarige Leidenaar op het punt om af te studeren als beroepsmuzikant aan het Conservatorium van Haarlem. 

Vanavond wordt een dansbare avond waarbij Brazilliaanse latin en funk van Prince centraal staan. Kom naar ‘PIX’, het afstudeerproject van Elian. Hij zal ondersteund worden door een fantastische band van vrienden en collega’s.

Meer info

Greyhounds @ Qbus Club Leiden

Donderdag 9 mei - 21:00u

Het trio Greyhounds heeft een unieke en intense sound met R&B, soul, funk en country; ZZ Top meets Hall & Oats. Vanavond presenteren ze hun derde album 'Cheyenne Valley Drive' in Leiden. Dat mag je niet missen!

Meer info

VOF de Kunst @ Gebr. de Nobel

Donderdag 9 mei - 19:30u

'Eén kopje koffie'!

Het is 35 jaar geleden dat 'Suzanne' van VOF de Kunst op nummer 1 stond in Nederland. De band viert dit met een mooi en vermakelijk feel-good nederpopconcert. Klassieke hits worden gemixt met een paar andere nederpophits uit de jaren 80. Zin in een avondje meezingen in je moerstaal, of een muzikale inburgeringscursus? Het kan vanavond in de Nobel.

Meer info

Herman Brood Academie on tour @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 10 mei - 19:00u

Vanavond zie je de showcase van de beste bands van de Herman Brood Academie van dit moment. Banji maakt unieke alternatieve pop met elektronische, hiphop en r&b invloeden zoals je die nooit eerder hebt gehoord! De harde, groots en meeslepende, en alles verwoestende The Depression Club trakteert op gitaargedreven songs à la Queens of The Stone Age. En GUYY is niet bang om af en toe fout uit de hoek te komen met een intens groovy eighties sounds, disco-vibes en grove hiphop beats. Ga het gratis meemaken!

Meer info

Jerry Leger @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 10 mei - 21:00u

De Canadese roots-rocker Jerry Leger start vanavond in de Qbus zijn nieuwe Europese tour met een nieuw album! Een retrospectief boordevol warme swingende pop met herfstspinsels en lentekriebels. De muzikale invloeden zijn talrijk; van stuiterende r&b en rock 'n' roll tot cool jazz en bebop. Kom hem zien voor hij weer weg is!

Meer info

Wildebras Festival

Zaterdag 11 mei - 12:00u

Ben je 18 jaar of ouder en wil je je weer even kinds voelen? Kom dan naar de allereerste editie van het Wildebras Festival aan de Klinkenbergerplas: de liefdesbaby van Vunzige Deuntjes, BLCKPRTY, Nachtcollege en Studio Disco. Een paradijs vol creatieve en muzikale vrijheid, met optredens van, behalve de hosts, o.a. BizzeyJonna FraserSecret CinemaLuuk van DijkFiesta Macumba en Pablo Discobar Soundsystem.

Meer info

Instore: Will Knox @ Plato Leiden

Zaterdag 11 mei - 16:00u

Op zijn tour door Nederland zal de Londense Will Knox vanmiddag solo werk van zijn nieuwe ep 'Little Holylands' komen spelen, waarop zijn laatste singles ‘Stolen car’ en 'Jerusalem' staan. Zijn muziek is sterk verhalend van aard en heeft een warm karakter. Thema’s als liefde, familie en vriendschap komen hierbij aan bod. Laat je meevoeren tussen de plaatjes.

Meer info

Nothing, False Moniker, O Ratel Ratel + Kiran Arora @ Vrijplaats Leiden

Zaterdag 11 mei - 20:30u

Maak je klaar voor een internationaal avondje noise, musique concrète en death industrial. Charnel Ground haalde het Amerikaanse/Duitse death industrial project Nothing van Sisto Rossi naar de Vrijplaats, tesamen met de Belgen van False Moniker - een kwellende doch mooie collage opgebouwd uit field recordings, drones en noise soundscapes - en O Ratel Ratel - met hun illustere tonen op synthesizers en casettebandjes. De avond wordt compleet gemaakt met de Amerikaanse Kiran Arora en zijn zware electro.

Meer info

Toko Telo @ Qbus Club Leiden

Zaterdag 11 mei - 21:00u

Toko Telo laat je steil achterover slaan. Monica Njava (van de jaren 90 groep Njava) is op Madagascar een nationale diva. Met haar prachtige, soepele stem en verfijnde maar o zo swingende percussie geeft zij iedere groep extra schwung. Het trio is compleet met de absurd vingervlugge gitarist D’Gary en de meest gevierde gitarist van zijn generatie in Madagascar, Joël Rabesolo. Kom dansen op ongeëvenaarde virtuositeit, muzikale intensiteit en ritmische complexiteit. 

Meer info

Ernst Jansz @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 11 mei - 19:30u

Beleef vanavond de Nederlandse popgeschiedenis met Ernst Jansz. In de jaren 70 maakte hij deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. Daarna richtte hij Doe Maar op. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd 'Dromen van Johanna', met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan. En in 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, 'De Neerkant'. Behalve nummers van dit album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn repertoire.

Meer info

Himig @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 11 mei - 22:00u

Maak plaats voor de Spaanse postpunkers Himig! Ze spelen vanavond nummers van een nieuw te verschijnen, tweede album en zullen natuurlijk werk van hun debuutalbum 'The City Burns' laten horen. Laat Leiden branden!

Meer info

4theMusic @ Qbus Club Leiden

Zondag 12 mei - 16:30u

Elke eerste zondag van de maand ontvangt Job Wilgenburg à la Jools Holland drie artiesten in de Qbus voor de opnames van het programma 4theMusic. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Een goede manier om op zondagmiddag meer en minder bekende lokale artiesten eens in een andere context te zien. Een aanrader!

De gasten deze keer zijn BATCRABBORKA BALOGH en The Avonden.

Meer info