Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Battle Beast @ Gebr. de Nobel

Woensdag 1 mei - 19:30u

De Finse metalband Battle Beast zet haar triomftocht door. Na het winnen van de Wacken Open Air Battle steeg de populaireit van de band in hoog tempo. Met opzwepende ritmes, catchy melodieën en de ruige strot van zangeres Noora Louhimo brengen ze traditionele heavy metal in een modern jasje. Vorig jaar is alweer hun vierde plaat ‘Bringer Of The Pain’ verschenen.

De afgelopen jaren tourde Battle Beast met Nightwish, Sonata Arctica en Sabaton en vanavond brengen ze landgenoten Arion mee. Reken op een grote achterban in de zaal.

Meer info

Crazy Habits @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 3 mei - 21:00u

Crazy Habits staat klaar om de Leidse Lente vrijdag plat te spelen. Deze vier man sterke pop/rockband speelt zowel eigen werk als een gevarieerd repertoire melodieuze nummers met actuele maatschappelijke onderwerpen en lekkere gekke nummers over liefde, vriendschap en verraad. Dit alles wel met een grote knipoog, en vanavond helemaal akoestisch!

Meer info

Live en Lazarus Voorronde 3 @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 3 mei - 20:00u

Het is alweer tijd voor de derde, tevens laatste, voorronde van Live en Lazarus! Vrijdag strijden IlmarinenDowntown District, Current en Countersound om die laatste plekken in de finale. Wie van deze bands mag het vrijdag 7 juni opnemen tegen Power SwitchThe Subliminal, Left Alive en Rockford? Zowel jury als publiek bepaalt. Dus: kom, rock en stem mee!

Meer info

LAW @ Café Rembrandt

Zaterdag 4 mei - 22:00u

LAW will rock your socks off! Jeroen Foekens (gitaar, zang), Geert Hooning (basgitaar) en Patrick Stuivenberg (drums) vormen samen een sterke driemansrockformatie met een geheel eigen repertoire. Na een flink aantal shows in thuisoord Enschede, is nu ook Leiden aan de beurt. Kom en laat je verrassen!

Meer info

Brujeria, Venomous Concept, Sangre + Aggression @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 4 mei 18:00u

Zet je schrap voor een avond vol snoeiharde riffs, zware baslijnen en raggende drumpartijen. Vol headbangende hoofden en zware metalen. Metalbands Brujeria uit Mexico, Aggression uit Canada en Venomous Concept en Sangre uit de VS staan zaterdag klaar om je omver te blazen. Dit speciale bezoek van deze metalgoden aan Leiden mag je niet missen. Komt dat zien, als je durft!

Meer info