Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Deathcult + Lucifericon + Hellewijt @ Studio de Veste

Dinsdag 9 april - 19:00u

Metalheads opgelet! Dinsdag wordt een legendarische avond. Een show om nooit te vergeten. In het teken van de Europese tour, staan niemand minder dan Deathcult , Lucifericon én special guest Hellewijt klaar om hun boodschap te verspreiden en territorium uit te breiden. Een exclusieve kans om deze grote namen samen in actie te zien. Mis het niet!

Meer info

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

Dinsdag 9 april - 20:00u

De Luisteravond is een terugkerend open podium voor lokaal talent dat zich graag eens wil laten horen aan een intiem publiek. Van muzikanten en dichters tot stand-up comedians, er kan van alles langskomen. Het belooft weer een mooie luisteravond te worden, met deze editie:

- No Ordinary Family: gitaristen, zangers en een contrabassist
Mankes: trommel, gitaar en zang
- Maaike en Onno Voorhoeve: tweestemmige zang en gitaar

Meer info

Marco Mendoza @ Gebr. de Nobel

Donderdag 11 april - 19:30u

Samen met Tommy Gentry (Gun) en Kyle Hughes (Bumblefoot) zal Marco Mendoza maandag de grote zaal omtoveren tot rockwalhalla. Na zijn rol als bassist vervuld te hebben in Whitesnake, Thin Lizzy, Ted Nugent en tegenwoordig in The Dead Daisies, komt Medoza voor het eerst in 7 jaar met een eigen album. Eentje waarmee hij zijn persoonlijke boodschap met de wereld kan delen en daar is hij maar al te blij mee!

Meer info

John Paul Keith and The One Four Fives @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 12 april 20:30u

"Een swingende roadtrip door een ruig Amerikaans landschap", zo kan een show van John Paul Keith and The One Four Fives het beste worden omschreven. Met de komst van het album 'Heart Shaped Shadow' mag een bezoek aan Leiden natuurlijk niet ontbreken! De band houdt zich op het album vast aan hun roots: "good ol' fashion rock and roll". Hier en daar zijn er wat passende uitstapjes gemaakt naar surf, soul en rock om het geheel verfrissend en origineel te houden.

Meer info

Gem Andrews Band @ Vrijplaats Leiden

Vrijdag 12 april 22:15u

Drukke week gehad? Kom vanavond tot rust in de Vrijplaats met de Britse americana-, folk- en countryzangeres Gem Andrews. Vanwege de eerlijke, rauwe emotie in de songs, sleept Gem iedere luisteraar gegarandeerd mee in haar muziek. Een show gevuld met volle harmonieën, piano en viool. Op het nieuwe album ‘North’ verwerkt Gem thema’s zoals ziekte en armoede, maar ook is de muziek geïnspireerd door lokale beroemdheden en gedichten zoals Julie Darling.

Meer info

Record Store Day 2019

Zaterdag 13 april 07:30u

Honderden exclusieve releases, live muziek, remixes, gekleurd vinyl; Het is weer tijd voor Record Store Day! Op deze internationale feestdag van de onafhankelijke platenzaak treden er zo'n 180 verschillende artiesten op. Kom en vier deze tiende editie mee bij de lokale Plato en Velvet met een flinke dosis live muziek, nieuwe releases en toffe deals.

Plato Leiden

7:30u Verkoop 1 euro lp's, 50 cent singles en 25 cent dvd's
8:00u Winkel open voor Record Store Day items
12:00u Goodnight Moonlight
14:00u YĪN YĪN
15:00u Mitch Rivers
16:00u The Small Breed
18:00u NO WOW

Meer info

Velvet Leiden

8:00u Winkel open voor Record Store Day items
11:30u Thijs Boontjes
13:00u Rumor di Mare
14:00u Liquid Sun Orchestra
15:00u Jules Deelder & Boris van der Lek
16:00u Tim Akkerman
17:00u Downtown District

Meer info