Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Green Jellÿ @ Gebr. de Nobel

Woensdag 3 april - 19:30u

Green Jellÿ verslijt meer bandleden dan zelfs Megadeth, en maakt humoristische muziek zonder dat daarbij het energie- en herrieniveau voor wordt opgeofferd. Kom ook voor een optreden waarbij de poppen letterlijk aan het dansen zijn!

Meer info

Carlyn Eliza @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 5 april - 21:00u

Carlyn Eliza is een singer-songwriter van lokale bodem, die aan het begin van een veelbelovende carrière staat. Ze heeft vorig jaar een single met clip uitgebracht waarin haar unieke stem en pianospel centraal staat. Met een muziekopleiding in Londen onder de gordel staat ze garant voor een avond kwaliteit. 

Meer info

Live en Lazaru's Voorronde 2 @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 5 april - 20:00u

Bereid je voor op een ruige battle of the bands. Mental Shift begint, alternatieve rock met een vleugje vrouwenpower. The Worst Example geeft daarna een goed voorbeeld hoe je punk moet doen. Left Alive brengt daarna de pop punk weer tot leven. Hekkensluiter Rockford heeft wel kaas gegeten van stonerrock. Ook benieuwd wie er door mag naar de finale in juni? 

Meer info

Funked Up @ Scheltema

Vrijdag 5 april - 20:00u

Funked Up is al zo vaak langsgekomen dat de edities niet meer geteld worden, maar waarom zou je wat veranderen als het werkt?De Funkanizers keren terug op veler verzoek, Strik & Strak's Silent Disco is zoals altijd ook van de partij, de Gumbo Kings komen werk van hun nieuwste plaat vertonen, Banana Savannah eist dat je bij hen danst, Fiks staat voor female-fronted funk, en dj Vinofraus doet je dansen tot in de late uurtjes. Be there or be square. 

Meer info

Liquid Sun Orchestra + Downbeat Detonators @ Qbus Club Leiden

Zaterdag 6 april - 21:00u

Liquid Sun Orchestra vrolijkt vanavond de X op met hun geile grooves waar geen enkele heup bij stil kan zitten. De Downbeat Detonators doen daar nog is een stevige saus ska bij en de beweging blijft erin. Twee knallers om lekker bij los te gaan. 

Meer info

Walter & Kiers @ Café Rembrandt

Zaterdag 6 april - 21:30u

Wouter Kiers en Ron Walter zijn beide jazztitanen, maar als ze samen spelen spatten de vonken er pas echt vanaf. Ze staan dit keer in Café Rembrandt, waar je dit duo onder het genot van een drankje kan aanschouwen. Een aanrader! 

Meer info