Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Unplugged Session @ Red Carpet Lounge

Woensdag 27 maart - 19:30u

Wegens de verbouwing van de Vrijplaats is de Unplugged Session op tournee; vanavond voor de laatste keer in de Red Carpet Lounge, want die gaat sluiten, dus wil je daar nog eens kijken dan is nu je kans. Deze artiesten staan vanavond klaar om te spelen:

- Cafe Aman
Stefan Breek
Britt Gerhardt
Alex Goodger
Tessa Josephina
Narda Miedema
- Michiel Mimosa 
Rachman Tjahjono
Layla de Vriend

Meer info

Wild Romance @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 29 maart - 21:00u

Wild Romance? Dat is toch die band van Herman Brood? Juist! Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig groeiden ze uit tot Neerlands grootste rocksterren. Anno 2019 heeft de Wild Romance nog steeds de beste muzikanten in de formatie en een nieuwe plaat op zak 'No Time'. Tijd voor een klassieke avond sex, drugs en rock ‘n’ roll!

Meer info

Malignity @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 29 maart - 21:00u

Voor een avond metal in al haar facetten ga je vanavond naar Malignity in de Lazaru's. Hun eerste en laatste album dateert van 2012, maar ze hebben niet stilgezeten en brengen vanavond ook nieuw werk ten gehore. Laat je verrassen!

Meer info

Willow Mae @ Qbus Club Leiden

Zaterdag 30 maart - 21:00u

Willow Mae presenteert vandaag haar debuutalbum 'Song of Songs'. Deze Leidse conservatoriumzangeres (Willemijn van Helden) maakt ruw-romantische popliedjes waarbij ze zich laat inspireren door Plato en Shakespeare, Brené Brown en Sue Johnson, alsmede Sting, Alanis Morisette en James Taylor. Gisteravond zat ze nog bij ons in de radiouitzending, vorig jaar al stond ze op ons Unplugged podium tijdens de Nacht van Ontdekkingen en vanavond kun je haar live bewonderen en gelijk haar cd met fotokunstboek aanschaffen.

Meer info

Frontline + Altertide @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 30 maart - 20:00u

Voor rock met een beetje Delfts blauw ben je vanavond in de Lazaru's aan het juiste adres. De nieuwe hardrockband Frontline laat het rockcafé op haar grondvesten schudden met stevige, strakke rock.

Altertide zal de beving voortzetten met hun nieuwe rocknummers met een vleugje grunge, een snufje blues en een scheutje punk.

Meer info

Sly & Robbie + Nils Petter Molvaer, Vladislav Delay & Eivind Aarset @ Gebr. de Nobel

Zondag 31 maart - 19:30u

Het uit Jamaica afkomstige, Grammy Award winnende duo Sly & Robbie komt naar Leiden! En niemand minder dan jazzpionier en trompetlegende Nils Petter Molvaer reist met hen mee. In hun kielzog ook Vladislav Delay en Eivind Aarset, met wie zij het verrassende album 'Nordub' maakten. De invloed van Sly & Robbie op reggae, dancehall en muziek in zijn algemeenheid is bizar. Toch komen zij op één plek het beste uit de verf, en dat is live op het podium.

Meer info