Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

Dinsdag 12 maart - 20:30u

Bij de Leidse Lente Luisteravond kan je op een terugkerend open podium telkens weer talent zien. Wie weet aanschouw je wel een aanstormende ster! Tijdens deze editie treden in ieder geval muzikanten Duo Brul, G.R.A.P. en singer-songwriter Frank Rensen op.

Meer info

Jazz in de Kamer

Donderdag 14 maart - 20:00u

Jazz in de Kamer bestaat vijf jaar en dat jubileum wordt gevierd met maar liefst vijf routes waarbij je optredens in huiskamers kan zien, elk met drie stops. Vele varianten van het genre krijgt de toeschouwer voor de kiezen, van het welbekende Bart Wirtz Trio tot het excentrieke Estafest. De vijfde jubileumroute houdt haar artiesten nog geheim, dus kies die als je iets volledig onverwachts wilt.

Meer info

Peke @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 15 maart - 21:00u

Peke staat voor St. Patrick's Day in Rockcafé Lazaru's deze vrijdag (alhoewel het eigenlijk op een zondag valt dit jaar). Verwacht Ierse folk die je onder het genot van een Guinness je oren in kan laten glijden. Geen betere manier om het weekend in te luiden!

Meer info

Len & Mar @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 15 maart - 21:00u

Len en Mar, het akoestische duo, is op veler verzoek teruggekeerd naar de Leidse Lente. Met een mix van covers en originele liedjes spelen ze zich door een set heen die samenzang vooropstelt en af en toe een verrassende wending aan kan nemen. Kijk waarom het eerdere publiek ze zo graag terug wou hebben!

Meer info

Vulture Forest @ De Twee Spieghels

Vrijdag 15 maart - 21:00u

Vulture Forest is een jazzkwarter wiens muziek soms bijna neigt naar ambient. Rustgevend en kalm, dus ideaal om even bij te komen van de werkweek. Zoals altijd is het bij optredens in de Spieghels verstanding om op tijd te komen om verzekerd te zijn van een goed plekje.

Meer info

Deposit, Deathtrap, Voidcrawler + Helm Op @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 15 maart - 19:00u

Heerlijk hardcore, metal en punk in verschillende gradaties deze vrijdag. Deposit viert de release van hun ep 'Self Medicated' samen met de groove metal/hardcore van Deathtrap, de lokale extreme metal van Voidcrawler en de punk van Helm Op. Beuken van begin tot eind. Vergeet ook niet even de cd te scoren.

Meer info

Dr Justice & The Smooth Operators @ Jaune

Zaterdag 16 maart - 21:00u

Dr. Justice & The Smooth Operators is een Dordste discofunkformatie die met lijzige lyrics en een batterij achtergrondzangeressen je hart verovert. Ze zullen deze zaterdag hun kunstje tonen in Club Jaune (voorheen de Odessa), waar ze hun drieluik aan ep's met veel plezier etaleren. Laat jij je ook verleiden?

Meer info

Downtown District + Maybe Not @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 16 maart - 21:00u

Downtown District en Maybe Not brengen respectievelijk punkrock en skatepunk naar het rockcafé toe. Downtown District behoeft als winnaar van de Nobel Award eigenlijk geen introductie. Maybe Not kan je hieronder beluisteren. Dit is muziek waar je vrolijk van gaat stuiteren, dus geef jezelf deze energiestoot kado.

Meer info

Finale Leiden Jazz Award @ Stadsgehoorzaal

Zondag 17 maart - 14:00u

De Leiden Jazz Award startte met acht deelnemers; vier zijn er over. Alba Careta Arnaus op trompet, Alexandre Lesage op piano, Martin Hafizi op drums en Lorenzo Vitolo ook op piano, zullen strijden om de eerste plek. Voor slechts vijf euro kun je hun uiteenlopende stijlen zien in de prachtige Breezaal.

Meer info

Walter + Kiers @ Theehuis De Leidse Hout

Zondag 17 maart - 14:00u

Wouter Kiers en Ron Walter zijn beide jazztitanen, maar als ze samen spelen spatten de vonken er pas echt vanaf. In het knusse Theehuis in de Leidse Hout kun je ze de sterren van de hemel zien spelen deze zondagmiddag. Hoop op een zonnetje voor een geweldige luisterervaring!

Meer info