Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leiden Jazz Award (voorronde 2) @ Stadsgehoorzaal

Woensdag 6 maart - 20:00u

De voorrondes van de Leiden Jazz Award brengen musici uit alle windstreken bij elkaar, die elk met begeleiding hun kunsten zullen vertonen. Tijdens de tweede voorronde kan je kijken naar de Bulgaarse Martin Hafizi op drums, de Finse Kirsi Harju met trompet en zang, de Italiaanse Lorenzo Vitolo op piano en de Spaanse Maripepa Contreras (bekend van de finale van vorig jaar).

Meer info

Lilith @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 8 maart - 19:30u

‘Good Girls Swallow, Bad Girls Spit’ is het motto dat Lilith vereeuwigt in een tweetal ep's. De eerste verscheen april 2018 en vandaag, internationale vrouwendag, wordt 'Bad Girls Spit' eindelijk gereleased. Natuurlijk doen ze dat niet alleen, maar in goed gezelschap van een tweetal bands die beide minstens één vrouwelijke muzikant bevatten. Laat je daardoor niet afschrikken; ze bijten niet!

De drie eigenzinnige, riot-grrrl geïnspireerde meiden van Lilith komen met een gezonde dosis punkattitude en een rugzak vol muziekachtergronden. Vorig jaar stonden ze in de finale van de Nobel Award, speelden ze een te gekke show op de Clubavond en binnenkort strijden ze om de Rob Acda Award.

Jibber Jabber & the Jams maakt rechttoe rechtaan, catchy popliedjes met een rammelend rockrandje en een hele bak galm, “Jááá, wel gezellig hoor!” Een jaar geleden stonden ze nog op de Clubavond van 3voor12 Rotterdam, “Klinkt als een combinatie tussen Iggy Pop en The Pixies.”

Teletubers is een vierkoppige garage/noise popband met een dikke peper in de reet. De twee dames en twee heren stuiteren over het podium met hun catchy deuntjes die doordreunen tot op het bot.

Meer info

De Nachtelijke Escapades @ Galerie Café Leidse Lente

Zaterdag 9 maart - 21:00u

De Nachtelijke Escapades zijn vanavond terug bij de Leidse Lente! Met oude bekende nummers en een nieuw repertoire zullen zij het publiek vermaken. De De vijf jonge, Leidse muzikanten bezitten een onuitputtelijke liefde voor muziek en een onmiskenbaar eigen geluid. Geniet van een avond vol hiphop, reggae, jazz en funk in combinatie met hun Nederlandstalige, poëtisch rijke en humoristische teksten.

Meer info

Trash @ Café Rembrandt

Zaterdag 9 maart - 21:00u

De Leidse bluesrockers Trash speelde in de jaren zestig en zeventig voornamelijk in het westen van het land, met nummers van acts als John Mayall, Cuby and the Blizzards, Ten Years After, Jethro Tull en Ansley Dunbar. Na een hiatus van meer dan 40 jaar zijn ze sinds een paar jaar weer samen en brengen ze vanavond de bluesrock bij je biertje.

Meer info