3voor12 Groningen

Vacature: 3voor12 groningen zoekt eindredacteuren

Kom jij ons team versterken?

3voor12 groningen is op zoek naar eindredacteuren die de lokaalafdeling komen versterken. Als lokaalafdeling van VPRO's 3voor12 ligt onze focus op het verslag doen van de lokale popscene en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast pikken we uiteraard ook af en toe toffe nationale en internationale acts mee die naar Groningen komen. Als eindredacteur controleer je voornamelijk concertrecensies, interviews, aankondigingen, nieuwsberichten en achtergrondartikelen.

3voor12 groningen is een plek om te leren. Daarbij is (journalistieke) schrijf- en/of redigeerervaring een pre, maar geen vereiste. Met interne begeleiding en coaching word je geholpen in de ontwikkeling van je redigeertalent. Kennis hebben van de lokale popscene is ook een pre, maar geen vereiste. Bereid zijn om deze te leren kennen, is dat uiteraard wel. Bij 3voor12 groningen kom je terecht in een club enthousiaste vrijwilligers met een gezamenlijke passie voor muziek. Je doet ervaring op in (pop)journalistiek, leert toffe muziek kennen en het biedt een mooie aanvulling op je cv.

Je takenpakket:
- artikelen redigeren en online zetten
- bijhouden van social media
- feedback geven aan schrijvers
- bewaken van de huisstijl
- beginnende schrijvers coachen

We vragen:
- een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
- goede communicatievaardigheden
- een flexibele houding

Geen vereiste, wel een pre:
- ervaring met tekstredactie
- kennis van de Groningse muziekscene
- ervaring met CMS

We bieden:
- werken in een enthousiast team
- ervaring opdoen met tekstredactie
- gezamenlijke passie voor taal en muziek
- coaching van een ervaren eindredacteur en hoofdredactie
- een mooie aanvulling op je cv

Beschikbaarheid
- zelf in te vullen via een rooster
- minstens 4 uur per week

Interesse? Mail je motivatie en cv naar: redactie@3voor12groningen.nl. Het betreft een vrijwilligersfunctie.

3voor12 groningen is de Groningse redactie van 3voor12, de muziektak van de VPRO en tevens het grootste online muziekplatform van Nederland. Door middel van verslagen, interviews, nieuwsartikelen, achtergronden, concertrecensies, aankondigingen en reportages streeft de redactie van 3voor12 groningen, met een groep enthousiaste vrijwilligers, ernaar zo volledig mogelijk verslag te doen van de Groninger muziekscene.

#vacature #vacaturegroningen #eindredacteuren #eindredactie