3voor12 groningen iTV: Popronde met Stuart Mavis

Op tour naar Leiden

Tekst: Lotte van Es Foto: Jan Westerhof ,

Hoe is het voor een Groningse band om op te treden in een andere stad? Wat haal je er als band uit? Hoe ziet een dag ‘op tour’ eruit? 3voor12 groningen volgt Stuart Mavis naar Leiden, waar hij twee optredens verzorgt tijdens de Popronde op 27 oktober.

Muzikanten touren tijdens de Popronde door heel Nederland, maar doen hierbij niet hun eigen stad aan. Daarom volgt 3voor12 groningen Stuart Mavis naar twee Popronde-optredens in Leiden. Eerst staat hij in Het Kruithuisje, waarschijnlijk de intiemste locatie van de stad aangezien het publiek - een man of tien - bijna bij hem op schoot zit. Daarna vervolgt de tour naar restaurant De Waag: een zaal vol eters, borrelaars en muziekliefhebbers.

Stuart Mavis timmert al een tijd aan de weg in Groningen en Friesland, maar is ook bezig om de rest van het land te veroveren. Met zijn toegankelijke popmuziek, gecombineerd met elektronische en psychedelische invloeden, neemt hij - samen met zijn band - voor de tweede keer deel aan de Popronde en verzorgt hij het voorprogramma van The Cool Quest tijdens hun landelijke tour.