#NZON15 3voor12 groningen iTV: Noorderzon

Femke Eerland, containersessies en Noorderzon Radio

Redactie 3voor12 groningen ,

Na elf dagen cultuur snuiven op het Noorderzon Performing Arts Festival is de rust die volgt voor menig Groninger vaak even wennen. Maar niet getreurd, in de derde aflevering van 3voor12 groningen iTV blikken we terug op de muziekactiviteiten in het Noorderplantsoen. We spreken onder andere met Noorderzon-directeur Femke Eerland, gaan op bezoek bij de containersessies van wishfulmusic en Vera en brengen een bezoek aan Noorderzon Radio.

Femke Eerland
De algemeen directeur van Noorderzon vertelt over de opbouw van Noorderzon, het verloop van de muzikale visie van het festival en de verschillende podia. Daarnaast licht Femke Eerland de samenwerking met het Grand Theatre toe, vertelt ze over Noorderzon Radio en legt ze haar visie over de toekomst van Noorderzon uit.

Containersessies van wishfulmusic en Vera
In één van de containers wordt altijd muziek geprogrammeerd door wishfulmusic en Vera. Laurens Dijkstra, mede-oprichter van wishfulmusic, en Douwe Doorduin van Vera spreken over de containersessies. Natuurlijk krijg je ook een korte indruk van de optredens zelf en delen bezoekers hun indrukken van de optredens in de container.

Noorderzon Radio
Ten slotte nemen we een kijkje bij Glasnost, dat dit jaar vanaf het festival Noorderzon Radio verzorgde. Amanda Brouwers, de coördinator van de marathon-uitzending, vertelt over de muzikale invulling van het programma, het soort artiesten dat langskwam en over de plannen voor volgend jaar.