ESNS12: A Polaroid View blijft niet drijven ESNS12: A Polaroid View blijft niet drijven

Amsterdamse bluf ontbreekt bij 3FM Serious Talent

, Tekst: Richard Hoekstra Foto's: André Eggens

ESNS12: A Polaroid View blijft niet drijven

Amsterdamse bluf ontbreekt bij 3FM Serious Talent

Tekst: Richard Hoekstra Foto's: André Eggens ,

Dit Amsterdams viertal is inmiddels uitgeroepen door 3FM tot Serious Talent. Sinds 2010 timmert de band aan de weg en nu lijkt alles in een stroomversnelling te komen. In december is men begonnen met het opnemen van hun debuutalbum onder begeleiding van Huub Reijnders die ook verantwoordelijk was voor producties van onder meer Bløf. En er is een contract getekend bij het boekingskantoor, dat ook Caro Emerald, Anouk en Racoon in hun stal heeft. Op Noorderslag hebben ze een plaatsje op het 3FM Serious Talent stage gekregen.

CONCERT
A Polaroid View, Noorderslag, De Oosterpoort, 14-01-2012

MUZIEK
A Polaroid View maakt makkelijk herkenbare popnummers waarin invloeden van The Police en Billy Joel te vinden zijn. Alleen neemt de synth van Seppl Krets een veel dominantere plaats in. Samen met Nana Effah-Bekoe op bas, Joeri de Wilde op drums en Tom Meijer als gitarist en zanger lijkt het viertal nu op weg naar nationale bekendheid.

PLUS
Het zijn inderdaad makkelijk herkenbare melodieën die de entreehal vullen. De band klinkt fris en helder. Opvallend snel neurie je het deuntje mee. Het voelt als een frisse bries, naast Dope D.O.D die in de aangrenzende zaal de trommelvliezen verpulvert.

MIN

Het is een optreden wat niet blijft hangen. Bij de gespeelde nummers zitten geen echte uitschieters en na een avond en nacht vol bands is A Polaroid View niet de naam die meteen boven komt drijven.

CONCLUSIE
Van een 3FM Serious Talent band mag je wel iets meer verwachten. Dat ligt niet aan de capaciteiten van de bandleden, maar meer aan de kwaliteit van de nummers die eigenlijk veel te middle of the road zijn om blijvend indruk te maken. Tussen alle geweld van Noorderslag was het optreden van A Polaroid View een licht tussendoortje.

CIJFER
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen