3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - Op de vierde dag schiep 13 & God sfeer

Nieuwe formatie van the Notwist kabbelt rustig voort op De Affaire

The Notwist gaat de confrontatie met hiphop aan, als dat maar goed gaat. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen prevelt een schietgebedje, maar wordt afgeleid. Kan het misschien wat minder gezellig op het Valkhof? We proberen te luisteren!

Een van de acts waar ik deze Affaire naar uitkijk, is toch wel 13 & God. Een ander jaar deed de Duitse elektronicaband The Notwist dit festival al aan. Deze keer zijn ze terug met een aantal rappers van Themselves in deze nieuwe formatie. Hiphop dus, maar de door mij gevreesde urban blijft gelukkig uit. Al snel wordt duidelijk dat dit weer fijne alternatieve pop is zoals we van The Notwist gewend zijn. En dan luister ik met plezier naar een portie rap.

Er lijken veel mensen speciaal voor deze act te zijn gekomen. De meute vlak voor het zadelvormige podium op het Valkhof kan tippen aan die bij de bar. Mensen zijn erbij, maar niet met hun hoofd. Het is vroeg op de avond, bezoekers bellen en zwaaien naar vrienden waarmee ze hebben afgesproken, toevallige ontmoetingen tussen bekenden vinden veelvuldig plaats. Slechts bij intensere stukken wijzen alle neuzen ineens weer richting podium en wordt er echt genoten.

Hypnotiseren doet 13 & God dus niet. Ik verneem van insiders dat ze tegen het einde van hun tour lopen en dat ze wat uitgeblust zijn. Ze doen professioneel hun ding, maar ze missen het enthousiasme om het babbelende publiek bij de les krijgen. Niet erg. Bij het volgende bezoekje aan de platenzaak kun je je immers altijd nog laten bekeren. Voor nu is het lekker sfeer proeven. Foto's: Maartje Hoofd

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12