3voor12 Gelderland

Dag Des Oordeels: Elstar - Tuxedo Park

Een demo vol bloedmooie zomersongs!

Elstar presenteert de eerste digitale demo 'Tuxedo Park', die in zijn geheel te downloaden is op de website van de band. De eerste vastlegging van 'Arnhems hoop in bange dagen' is opgenomen onder de bezielende leiding van producer John Hayman. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen luisterde met een kritisch oor.

Elstar, een goed bandje, in het bezit van een goed stel popliedjes, neemt een demo op in de oefenruimte onder de bezielende leiding van John Hayman en schrijft vervolgens voor pers en fans een verhaaltje vol verzinsels. En vraagt vervolgens ook nog (aan de recensent) om er geen lullig stukje over te schrijven! Ik ga maar eens op onderzoek uit, en bel met Mark, zanger/gitarist van Elstar. Ik leg hem mijn twijfels voor over die producer. Hij aarzelt en vertelt dat het een lokkertje was, bedoeld om aandacht te krijgen voor hun eerste demo.

Wat is er toch aan de hand met Elstar? Goudeerlijke muziek maken, het in de oefenruimte opnemen, een prima sound hebben, je eersteling kunnen presenteren: een mooie uitgangspositie voor een beginnende band. Maar een verhaal over een Amerikaanse fake producer John Hayman en de suggestie dat het in de VS is opgenomen maakt het allemaal ongeloofwaardig. Lullig voor de echte John die de opnamens daadwerkelijk maakte in Kultuurhuis Bosch. What a load of crap! Als ze publiek en pers nou eens net zo serieus zouden nemen als hun muziek. Zelfs na een week is er op de website niets aan het verhaal veranderd. Ze corrigeren zichzelf dus ook niet eens...

De presentatie doet anders vermoeden, maar de smaak van Elstar is zoet. 'Tuxedo Park' is een demo vol bloedmooie zomersongs! Bij de eerste draaibeurt valt alles op zijn plaats: de samenzang de pakkende refreintjes, het hoge meezinggehalte en de priemende gitaarlicks! Zeker voor een demo uit de oefenruimte zou men trots moeten zijn op wat men hier laat horen aan de buitenwereld! Mijn favoriet is snel gevonden 'Adore'. Dit is het meest volwassen nummer waar alle goede smaken van Elstar samenkomen. Een hit voor de zomer van 2006. Elk verstandig poplabel legt Elstar vast voor een eerste single. Een aanwinst voor de Nederlandse popscene!

Ik ben zozeer verrast door de smaak dat ik zelfs het klokhuis op eet. Het smaakt naar meer, zeer veel meer. Ik kan niet wachten tot er een volledig album komt met volwassen songs van Elstar. Iets wat hen een hoop avonturen zal brengen. Ik zou zeggen, 'Arnhemse hoop in bange dagen', er zijn geen bange dagen en er is geen Arnhemse hoop. Elstar is gewoon goed. Ga door met liedjes schrijven! De demo 'Tuxedo Park' is voor een ieder vrij te downloaden op de website van Elstar.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12