3voor12 Gelderland

Dag des Oordeels: Mother Bass - The Bullet Wound is Gone

Nieuwe ep van Nijmeegse hardrockers

De Nijmeegse hardrockformatie Mother Bass werd in 2016 opgericht door zanger Daan Dekker, drummer Roy Veltien, bassist Roel van Erp en gitarist Friso Woudstra. Vorig jaar debuteerde het viertal met hun titelloze debuutalbum, die ook door 3voor12 Gelderland is gerecenseerd. Daarnaast heeft de band een aantal keer het Onder de Radar Rockfestival georganiseerd. Zogenaamde showcase-avonden waarop plaatselijk (hard)rock-talent centraal staat. Onlangs bracht Mother Bass de nieuwe ep The Bullet Wound is Gone uit.

Hierop horen we zes nummers vol classic rock en grunge in de beste Led Zeppelin, Soundgarden, Stone Temple Pilots traditie. Niet bijster origineel misschien, maar de uitvoering is uiterst professioneel. De grootste troef van Mother Bass is de stem van Daan, die net zo’n enorm bereik heeft als Navarone’s Merijn van Haren. Samen met producer Erwin Hermsen heeft de band de sound weten te verbreden met akoestisch gitaar en toetsenwerk. Dat heeft geleid tot iets wat Mother Bass omschrijft als neo-grunge.

'Predator' is niet voor niks het eerste nummer. Niet alleen laten alle bandleden hier horen wat ze kunnen, ook is dit de sterkste compositie van de ep. Het daarop volgende titelnummer heeft aanstekelijke hi-hats en synths. Over het algemeen grijpt de band terug naar het typische jaren 90 gitaargeluid, maar ‘Frozen Eyes’ met een ijzersterke gitaarsolo en de machtige tenor van Daan is een sterk staaltje classic rock. Echter het meest opvallende nummer van de ep is, tussen al het gitaargeweld, 'Vampires'. Niet alleen door het stemmige gitaarspel en de koortjes. In dit nummer waart de geest van Jim Morrison van The Doors rond. The Bullet Wound is Gone wordt daarna in stijl afgesloten met het snel riffende slotstuk 'Troubled Man'. Bij deze track is een videoclip geschoten door Maurice Swinkels (bekend van Legion of the Damned).

Tenslotte een dikke pluim voor het artwork van Reisya Ibrahim, niet alleen de hoes is bijzonder fraai, dat geldt voor alle tekeningen in het cd-boekje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12