3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - The Matrixx viert feest onder de Waalbrug

Van voor tot achter danst het publiek

De Vierdaagsefeesten bieden voor elk wat wils: coverbandjes op diverse podia in de stad, grote namen op de Waalkade, verrassingen op De Affaire en dance onder de Waalbrug. The Matrixx houdt daar dagelijks tussen 19 en 24 uur dansfeesten met bekende dj's, waaronder resident Jochen Miller, Ferry Corsten en Marco V. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ging sfeer proeven.

Al vanaf de heuvel van het Valkhof is duidelijk te zien dat het druk is bij The Matrixx. Hoe dichter je bij de Waalbrug komt, hoe harder de beats klinken. Eenmaal aangekomen blijkt het danspubliek enthousiast mee te doen. Van voor tot achter staan mensen te dansen, te springen en met hun handen te zwaaien als de dj de pompende beat terugbrengt na een rustig intermezzo. Kom daar maar eens om bij een pop-/rockconcert! Daar mag je al blij zijn als je het publiek tot de geluidstoren meekrijgt.

The Matrixx heeft veel aandacht besteed aan de aankleding: een groot podium met een mooie lichtshow inclusief lasers, sexy danseressen, goed geluid, voldoende eten en drinken en voldoende toiletten. Regelmatig worden snippers glitterpapier de lucht ingeschoten om de feestvreugde verder te vergroten. Een vj zorgt voor een kleurrijk schouwspel op het scherm achter de dj. Het is alleen raar om te zien dat het VIP-gedeelte zo ver mogelijk naar achteren is geplaatst. Wat is daar het nut van?

Muzikaal gezien is het niet mijn ding, maar het is zeker leuk om er een uurtje rond te lopen om dit spektakel te beleven. Bij een geheel eigen muziekstijl hoort ook een geheel eigen publiek. Er lopen veel tieners rond die vooral hippe mixdrankjes drinken. Ook is duidelijk dat hier meer aandacht aan het uiterlijk wordt besteed dan bijvoorbeeld op het Valkhof. Samen met de Waalkade is dit de locatie die de meeste bezoekers trekt. The Matrixx heeft zijn plaats op de Vierdaagsefeesten veroverd en bewijst een goed feestje te kunnen organiseren. Foto's: Maartje Hoofd

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12