3voor12 Gelderland

#4df17: Crying Boys Cafe verdient een beter podium

Het Rotterdamse kwartet speelt de mooiste liedjes voor pizza-etende vierdaagselopers

LUX heeft dit jaar een uitgebreid buitenprogramma. Naast het hoofdpodium waar elke avond een of meerdere bands spelen, is er een klein podium weggestopt in een hoekje bij de stand van de pizzabakkers. Hier vinden we de Rotterdamse band Crying Boys Cafe. Terwijl het lawaai van de andere twee podia en de pizza-etende bezoekers de band soms bijna overstemt, klaagt Crying Boys Cafe niet. Ze spelen mooie liedjes.

De muziek van de band is te omschrijven als Elbow-frontman Guy Garvey die een uitstapje maakt naar een latinbar, om daar met de huisband een experimenteel album te maken. Het resultaat: een heerlijke mix van dansbaar en dromerig. Drum, bas en toetsen leggen een basis neer van lichte pop met veel invloeden uit Latijns-Amerika, maar ook uit stromingen als de folk. Daar overheen wordt de zachte stem van zanger Jasper Hupkens gelegd. Met grootse bewegingen deelt hij zingend zijn verhalen met het publiek. Elke persoon die de moeite neemt te luisteren wordt hierin door hem meegenomen.

Helaas is het aantal personen dat luistert niet heel groot. Een tiental mensen lijkt speciaal voor Crying Boys Cafe te zijn gekomen en zit vooraan aandachtig te luisteren. Verder zitten er vooral veel mensen pizza te eten of daarop te wachten bij het podium. Dat is echt zonde. Een band die zoveel passie in muziek steekt, moet voor zo’n ondankbaar publiek spelen. Het podium lijkt eigenlijk ook niet ingericht voor een hele band. De geluidsinstallatie lijkt meer berekend te zijn op een zanger met een gitaar en het past allemaal maar net op 't podiumpje. De palmboom van de band staat er des ondanks wel, zoals altijd.

HET MOMENT:
Voor aanvang grapt zanger Jasper nog dat ze zelf de Vierdaagse ook lopen. Dit blijkt niet waar, maar het lijkt er wel op alsof Hupkens het had gewild. Tijdens het laatste nummer stapt de zanger het podium af en verdwijnt erachter. Even later komt hij aan de andere kant tevoorschijn en maakt op zijn gemak een wandelinkje langs de biertafels.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12