3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - De zware beats van TokTek en Apzolut

TokTek zet sterke set neer, Apzolut is net iets te mat

Het Ooijpodium van De Affaire ziet er tamelijk leeg uit op de zondagavond. Een teken dat we te maken krijgen met laptopartiesten. Een beetje vreemd om naar te kijken, maar toch ook altijd erg lekker. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen proefde het optreden van Lomechanik-artiesten TokTek en Apzolut.

Wat is een Nijmeegs feestje zonder de heren van Lomechanik? Dit collectief is zo sterk geworteld in Nijmegen dat ze niet mogen ontbreken op de Vierdaagsefeesten. Deze zondagavond krijgen we TokTek en Apzolut voor onze kiezen. TokTek start met zware en smakelijke beats met hier en daar wat overstuurde noise. Met zijn joystick, platenspeler, computer, stem en zelfs mondharmonica fabriceert hij een geheel dat wonderlijk genoeg erg dansbaar is. Beetje veilig is het allemaal wel. Wat meer chaos was leuk geweest.

Pas na een kwartier slaat de experimenteerdrift wat meer toe en krijgen we een kijkje in zijn vreemde geest. Het publiek stopt noodgedwongen met dansen, maar luistert des te beter. Na een half uur eindigt TokTek deze al met al toch erg sterke set met een leuke verbastering van Miami Vice Theme van Jan Hammer. Goed voor een brede glimlach. Apzolut staat inmiddels klaar om het stokje over te nemen. Hij start een beetje mat. Mooie en hier en daar complexe ritmes, hoor, maar echt aanslaan doet het niet. Grootste probleem is het slechte geluid. Dat staat op huiskamerniveau en mist de bas. Prettig voor de oren, maar nogal ongepast voor de 'electrocore' die uit de laptop komt. Dat moet knallen! Apzolut doet flink zijn best. Headbangend en armenzwaaiend ziet hij er zeer energiek uit, maar het wil maar niet echt doordringen.

Jammer. Misschien voelt hij zich daarom genoodzaakt om met een zekere ironie na elk nummer zelf het gejuich en applaus maar te beginnen. Laten we voor een volgende keer hopen op beter geluid. En op nog iets vettere beats...

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12