3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - The Bips geeft energie

Dat ze af en toe een steekje laten vallen is niet erg

De laatste dag van De Vierdaagsefeesten. De lopers zijn binnen en bevolken de stad om zich nog wat extra blaren op de hakken te hossen. Ook De Affaire is druk. Op het Ooijpodium staat The Bips klaar om zijn '77 punk over het nietsvermoedende publiek uit te storten.

Om exact 20.15 uur opent The Bips de laatste avond op het Ooijpodium van De Affaire. Er zullen nog drie bands volgen, maar al bij de eerste nummers is duidelijk dat die flink hun best moeten doen om over de energie van The Bips heen te komen. Met een agressieve blik knalt de band in hoog tempo de eerste drie nummers over het festivalterrein. Het publiek kijkt het nog even aan en staat er wat stilletjes bij. "Ja, het is effe schrikken," zegt zanger/gitarist Jozzy, "maar dit is punk." Om daarna in vliegende vaart het volgende nummer in te zetten.

Dat werkt. Het publiek begint te bewegen en er ontstaat een moshpit die de rest van het optreden voorziet van een flinke stofwolk. De riffjes zijn simpel maar zeer doeltreffend. Het rockt en punkt! Dat het niet altijd even strak is, maakt niet uit. Gelukkig zijn ze er zelf ook redelijk nuchter onder. Als de drummer een steekje laat vallen, merkt bassiste Barbie droog op: "Roel heeft net leren tellen met een telraam." Enige minpuntje is de geknapte snaar vlak voor het einde.

Het verwisselen daarvan haalt de opgebouwde vaart uit het optreden. Jammer. Misschien is een extra gitaar nog niet zo'n gek idee? Ze maken het goed met de laatste twee nummers die het publiek voldoende energie geven om de rest van de vrijdag door te komen. Waarvoor dank! Foto's: Grietje Stam

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12