3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - Tijdens Roosbeef breekt de zon door

Een opmerkelijk jong talent op De Affaire

De woensdag op De Affaire is regenachtig en kil. Daardoor waait er gelukkig minder stof over het festivalterrein, maar veel gezelliger wordt het er niet op. Totdat Roosbeef aantreedt. Dan breekt de zon door.

Het is een prima initiatief van de organisatie van De Affaire om regionaal talent de kans te geven om op te treden voor een breed publiek. Naast neWax en Kompaktrekorder kreeg ook Roosbeef, als winnaar van ErnemZweet 2005, een plekje op het affiche toebedeeld. Op woensdagavond 20 juli trad de jonge zangeres Roos Rebergen met haar band op tijdens De Affaire.

Het jaar 2005 staat voor Roosbeef uit Duiven in het teken van de grote doorbraak. De band won de afgelopen maanden namelijk (bijna) alles wat er te winnen viel. Met name de winst van de Sp!ts Breakthrough Awards 2005 heeft de band de nodige media-aandacht opgeleverd. Zelf blijven ze nuchter onder het succes. "Gewoon lekker spelen", is het devies van de band. En dat hebben ze gedaan deze avond. De sfeervolle liedjes, de ontwapenende uitstraling én het karakteristieke stemgeluid van Roos gedijen uitstekend op het Ooijpodium. Misschien is het wel geen toeval dat tijdens het optreden de zon doorbreekt.

Sterke nummers in de set zijn met name 'Sweet Alligator' en 'Jopperdepop', een liedje over de broer van Roos. Mijn gedachten gaan automatisch uit naar de Belgische An Pierlé, ook een zangeres die haar cabareteske muziek op een boeiende manier brengt. Een klein puntje van kritiek is dat het geheel nog net iets te braafjes klinkt. De band zou best eens een keer flink mogen uithalen. Hoewel er deze avond geen prijs te winnen viel, heeft Roosbeef wellicht toch nieuwe zieltjes voor zich weten te winnen. Foto's: Ilse Lambert

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12