3voor12 Gelderland

#4df17: Pierce Brothers kunnen zelfs in een kerk een feestje bouwen

Stevenskerk barst uit zijn voegen door volle, enthousiaste zaal

De Australische tweelingbroers Jack en Pat Pierce beginnen iets later dan verwacht  en vertellen dat ze gisteren nog op de Zwarte Cross stonden. Maar deze uitverkochte Stevenskerk  is in hun ogen ‘more crazy’. Ze zeggen ook dat hun begin als straatmuzikanten ze heeft geleerd om hard te werken voor een publiek om hun act zo interessant mogelijk te maken. Lukt dat vanavond?

Als de broers de eerste klanken spelen, houden ze abrupt stil. “Well fuck..” ze staan versteld van het geluid;  daarnaast wilden ze de hele dag al vloeken in de kerk. Ze pakken de draad op  en spelen een combinatie van upbeat folkpop en indierock met een vleugje singer-songwriter. Mumford and Sons zonder banjo.  De liedjes beginnen rustig en bouwen op naar een climax, met steeds meer drums.  Dat het allemaal wat op elkaar lijkt maakt niet uit. De samenzang is erg mooi en natuurlijk. Daarnaast komen de tokkelende gitaar en de ietwat schelle geluiden van de mondharmonica goed tot hun recht. Al tijdens het tweede nummer is de kerk ingepakt door hun geluid en de persoonlijkheden van het duo.

De Pierce Brothers leggen alles uit. Enerzijds fijn omdat je de nummers beter begrijpt, anderzijds duurt het soms te lang of is het niet te horen door de galm in de kerk. Als er een snel nummer tussen zit, klinken de drums en gitaren soms rommelig door elkaar. Het nummer ‘Self Portrait’ heeft een unieke instrumentkeuze:  naast een didgeridoo gebruiken ze ook een djembee, akoestische en elektrische gitaar. De broers hebben moeite met weggaan en spelen als toegift nog twee nummers. Ze krijgen een oorverdovend applaus en dat is meer dan verdiend. De liedjes zijn misschien soms eentonig, maar ze zetten een goede show neer.

HET MOMENT:
Eigenlijk momenten. Als een van de broers met zijn drumstokken de kerk in rent om overal op te drummen. De openheid van het duo. Het publiek dat danst, meezingt en inhaakt. De Pierce Brothers weten hoe ze een feestje moeten bouwen.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12