3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - Scotty! neemt afscheid

De knal blijft uit

Een paar dagen nadat de echte Mr. Scott naar zijn final frontier werd gebeamd, nam ook het Nijmeegse Scotty! afscheid van het publiek. Warp 7 werd op het Ooijpodium echter niet gehaald.

Ze zeggen dat rock-'n-roll niet doodgaat, dat het altijd blijft bestaan. Wat dat betreft hoeven we dus niet rouwig te zijn om het heengaan van Scotty! Dat waren we ook niet, want dit is niet de eerste keer dat Scotty! het bijltje er bij neergooit (het ding is er inmiddels bot van geworden) en daarnaast bewijst een roemrijk verleden in Instant Karma, Babelicious Allstars, Groove Syndicate en Light dat we de heren ook hierna nog wel op het podium gaan tegenkomen.

In onze tourtoto staat Armstrong prominent bovenaan. Het is zijn afscheid en dan verwachten we dat hij nog een keer gaat knallen. Met diezelfde gedachte nestelden we ons voor het Ooijpodium, voor de laatste knal van Scotty! Maar het bleek maar weer eens dat de boterham met pindakaas toch vaak met de besmeerde kant op de grond valt. De knal van Scotty! bleef uit, het werd een sisser.

Het verleden bewees al dat de band het beste en het slechtste van rock-'n-roll in zich verenigt. Dat werd op vrijdag soms pijnlijk duidelijk. Maar dat is allemaal voor de vergetelheid, wat overblijft zijn de goede herinneringen. Soon we'll meet again, Mr. Scott! Foto's: Grietje Stam

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12