3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - Poponder gaat niet kopje-onder

Ondanks de geringe publiciteit is het gezellig op de Zeester

De organisatie van de Popronde heeft vijf bands in de boot genomen. Letterlijk dan. Op het schip de Zeester traden ze woensdagavond een voor een op. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kan een klein scheef ruim en een minipodiumpje zeer goed waarderen. En die bands nemen we dan maar op de koop toe.

Het best bewaarde geheim van de Vierdaagsefeesten is toch wel het schip de Zeester. Achter het reuzenrad op de Waalkade, bij de tweede vuilcontainer links en dan de tweede aanlegsteiger - daar ligt de pittoreske partyboot. Ondanks de minimale publiciteit weet een aardige groep mensen wel waar het leuk is en neemt plaats in het authentiek naar benzine ruikende ruim van het schip. Woensdagavond vindt daar Poponder plaats, een initiatief van de organisatie van het rondreizende bandcircus de Popronde. Dit staat garant voor een avond met prima nationale bandjes.

Erik van den Berge, wiens naam op een singersongwriter wijst, maar die stiekem toch met meer mensen is. In hun bagage hebben ze velerlei instrumenten, waaronder een wastobbe. Das Aldi Combo speelt grappige over-the-top-vogeltjesdans-achtige popcornmuziek. Helaas verveelt het al na een kwartier en besluit je eens een kijkje te nemen op het dek. Dan Cafebar 401, bij wie de omschrijving 'vlammende rock' veelbelovend klinkt, maar die je mist, omdat je bent weggejaagd door Das Aldi Combo.

Vervolgens spelen de rock-'n-rollers van Fury 1-6-1 met hun zwarte blousjes, haarvet en bakkebaarden. De zanger heeft de enge neiging om het publiek wel erg letterlijk te betrekken door erdoorheen te banjeren en in het gezicht te schreeuwen, dus besluit je dat de boot te klein is voor jou en hem. Hierdoor laat je de electropunk van Elle Bandita ook maar voor wat die is. Concluderend is het een sfeervolle fijne avond, met niet-alledaagse, originele bandjes. Maar zonder de entourage zouden de bands vast met moeite het hoofd boven water hebben kunnen houden. Foto's: Ilse Lambert

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12