3voor12 Gelderland

De Vierdaagsefeesten - Kompaktrekorder sluit waardig af

De breakdance-pasjes vallen goed bij het publiek

Kompaktrekorder sleepte met zijn eerste twee optredens de winst van de Roos van Nijmegen binnen. In Merleyn overdonderden ze het publiek, maar in Doornroosje waren de heren een beetje mat. Gelukkig lieten ze als afsluiter op het Ooijpodium zien dat het met die matheid heus wel meevalt.

De Vierdaagsefeesten afsluiten op het Ooijpodium is geen geringe opgave. Op het grote podium staat Wawadadakwa een superoptreden te geven. Probeer dan nog maar eens publiek te trekken. Geen probleem voor de broers van Kompaktrekorder. Met hun orgeltje, gitaar, bas en knopjes maken ze mooie liedjes die van begin tot eind boeien. De muziek zit vol met vreemde samples, gruizige geluiden, veelal vervormde zang en lekkere electro-beats. Het wordt echter geen moment ontoegankelijk. Integendeel. Het is allemaal erg dansbaar.

Toch danst het publiek nog niet, al reageert het wel enthousiast. Pas als 'Clap your hands' wordt ingezet, zien we beweging in het publiek. De breakdance-pasjes vallen goed bij het publiek. Sommigen doen ze zelfs na, al kun je je afvragen of dat zo verstandig is. Vanaf dat moment is het publiek om. En ook Kompaktrekorder zelf heeft er zichtbaar plezier in. Er wordt veel gedanst, en wie niet danst, staat op zijn minst met het hoofd te knikken. Na drie kwartier eindigt het optreden met '15 seconds', een nummer dat onder het genot van een vette beat ouderwetse disco en nieuwerwetse electro samenvoegt.

Het publiek wil meer en krijgt een toegift van de bijzondere uitschieter 'Pas etcetera' en de knaller 'Discowhore'. Kompaktrekorder is een waardige afsluiter van De Vierdaagsefeesten. En het is meteen iets om naar uit te kijken bij het Tielse Appelpop op 9 september aanstaande. Foto's: Marieke Thomassen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12