De Doetinchemse band Snow Coats heeft op 26 april 2017 de titel High Tide uitgebracht. De band bestaat uit zanger-gitarist Anouk van der Kemp, gitarist, banjospeler en zanger Daan Ebbers, basgitarist Frank Petes en drummer Joost Ebbers. Snow Coat vertelt over deze release.

Een interview in samenwerking met Behind The Corner, online magazine voor de Achterhoekse popcultuur.

“De inspiratie voor onze muziek komt voornamelijk uit de Indie Pop / Folk hoek. Denk hierbij aan bands als Wintersleep, Radical Face en Raglans. We hebben een tijdje geleden het voorprogramma mogen verzorgen van Raglans tijdens het optreden in Amsterdam, dat was voor ons één van onze eerste optredens en direct een grote eer!“

“High Tide is, net zo als onze vorige single Backyard, thuis bij Daan en Joost Ebbers opgenomen. We hebben thuis op zolder een klein studiootje. Joost is veel bezig met opnemen en produceren en iedereen heeft wel een duidelijke visie op het eindproduct. Dat maakt het werken tijdens de opnamesessies makkelijk en vooral erg leuk. Voor de mixing en mastering is Martijn Groeneveld van onder anderen Dotan, Blaudzun en John Coffey, in Utrecht verantwoordelijk. We vinden het erg tof dat hij met ons wilt werken!”

Snowcoats

“Voor de drums hebben we een Ludwig Centennial kit met grote ketels gebruikt. Dit zorgt voor het ‘boomy’ maar ook ‘ronde’ geluid, de kick is maar liefst 24 inch! We hebben een aantal verschillende akoestische gitaren gebruikt, die ieder erg variëren qua geluid. De akoestische gitaar die je het meest hoort is de Fender Sonoran, Anouk’s favoriete gitaar. De banjo die we gebruiken is één van de goedkoopste die er op de markt is, juist dat vinden we erg grappig en het maakt het wat speelser. Verder vinden we het altijd leuk om extra dubs toe te voegen, dit zit hem met name in de percussie, samples en wat bescheiden synthesizers.”

“We vinden soms de imperfecties in opnames het leukst om terug te horen, daarom laten we die ook gewoon aanwezig in de master.”

“Het meest trots zijn we op het feit dat we de opnames en productie zelf doen. En nog trotser zijn we als we vervolgens veel positieve reacties krijgen en onze song terug horen op de radio. Toevallig wordt onze vorige single nu opgepikt op een van de bekendere radio stations in Singapore, Lush99.5FM! Hopen dat High Tide ook weer zo ver of verder komt!”