Als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Wageningen 2017 wordt er elk jaar het Kabaal plein ingericht. De eerste drie plekken van die dag zijn gereserveerd voor de winnaars van Kabaal Regionaal. Bands uit de regio Gelderland en Utrecht kunnen hun materiaal tot 26 januari toesturen naar regionaal@kabaal.org.

Het jaarlijks terugkerende ritueel ‘Kabaal Regionaal’ heeft het startsein gegeven voor de ronde van 2017. Als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Wageningen 2017 wordt er elk jaar het Kabaal plein ingericht. Hier spelen alternatieve en vooral hardere bands uit genres als metal, punk, psychobilly, ska en meer.

Het podium biedt niet alleen plaats aan landelijk gevestigde bands maar geeft lokale artiesten de kans om te openen. De eerste drie plekken van die dag zijn gereserveerd voor de winnaars van Kabaal Regionaal, zij mogen 30 minuten hun eigen materiaal laten horen tijdens het befaamde 5 mei festival in Wageningen.

Bands uit de regio Gelderland en Utrecht kunnen hun materiaal toesturen naar: regionaal@kabaal.org. Deze inzendingen worden door een jury beluisterd en de acht gekozen bands spelen op dinsdag 28 februari in Café Loburg in het centrum van Wageningen. Deze avond kunnen fans en aanhang meekomen om te stemmen op hun favoriete band en zo een steentje bij te dragen aan de overwinning.

Demo’s kunnen ingezonden worden tot 26 januari.