De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over dat wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes en het zwarte goud. Dit keer All We Ever Do, de debuut-ep van February Moon.

De muziek

Enschede conservatorium-act waarvan alle leden uit Nijmegen en omgeving komen. Verleden jaar maakten we tijdens de Roos van Nijmegen kennis met de naar Daughter neigende postrock-meets-indiefolk: spaarzame drums met zorgvuldig opgebouwde gitaar- of pianolijntjes, al is de zang van Hanne van Renesse een stuk feller dan die van voorbeeld Elena Tonra. Nu is er een debuut-ep op Kroese Records, met vier nummers die samen ruim de twintigminutengrens passeren. 

Het album

Die lengte is vooral te danken aan het eerste en laatste nummer. Opener 'All I Ever Do' zwelt aangenaam aan over gitaar (met strijkstok!) en cello, eindigend in een finale van beheerst drum- en gitaargeweld terwijl Van Renesse ons herhaaldelijk "all I ever do is leave" toevertrouwt.

Het sterke 'Like the Waves' is compacter en roept met zijn dansbare drumritmes in het refrein associaties op met The xx. Opmerkelijk trouwens: zodra Van Renesse krachtiger zingt, krijgt haar stem wat weg van Cranberries-frontvrouw Dolores O'Riordan. Op de beste momenten van de ep levert dat een ontzettend prettige sound op. Goed opgebouwde composities, mooie instrumentatie, catchy zanglijnen en allemaal warm en ruimtelijk gemasterd in de Abbey Road Studios door Geoff Pesche (Coldplay, Radiohead, Dire Straits). 

In die composities mag February Moon hier en daar best wat gedurfder zijn. 'Floating' leunt wat veel op (alweer) The xx-gitaarlijntjes en -ritmes, afsluiter 'Wasted' zoekt de grenzen van Van Renesses stem op en moet het vooral hebben van een instrumentaal outro vol gitaareffecten en een potsierlijke gitaarsolo. 

Het oordeel

February Moon heeft met All We Ever Do een waardige ep gemaakt voor een Roos van Nijmegen-winnaar; met het talent zit het wel goed bij deze conservatoriumstudenten. Waar ze nu nog muziek maken die ze zelf omschrijven als een herfstige boswandeling - met gevoel voor zelfspot gevolgd door een luistersessie-boswandeling eerder dit jaar - wordt het voor de toekomstige debuutplaat tijd om hier en daar linksaf te slaan. Een combinatie van de huidige invloeden, talent en experiment kan zomaar een razend interessante plaat opleveren. Voor nu is er met All We Ever Do alvast een meer dan prima ep.