3voor12 Gelderland kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, hoe gaat 2016 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst: wie of wat gaat het helemaal maken in 2017? Vandaag turen we in de kristallen bol met Marina Tadic. Ze is programmeur van de Extrapool in Nijmegen, maar vooral bekend als frontvrouw van psychpopband Eerie Wanda.

Hoe zal je je 2016 herinneren?

"Voor mij persoonlijk was het een goed jaar. Meerdere dromen zijn uitgekomen: we hebben een plaat gemaakt en uitgebracht, een tour door de VS gedaan, onze plaat zien liggen in Amoeba en veel leuke mensen ontmoet. Daarnaast heb ik heel veel filmpjes van Eckhart Tolle gekeken waardoor ik me meer zen voelde dan ooit; ik kan het iedereen aanraden. Verder zijn er natuurlijk een hoop dramatische dingen gebeurd in de wereld, dus ik ben heel dankbaar dat ik het zo goed heb."

Wat was jouw favoriete Gelderse album of nummer van 2016?
"Ik heb werkelijk geen idee! Ik luister bijna alleen maar oude muziek."

Wat was de beste show die je dit jaar in Gelderland hebt gezien?

"Ik heb dit jaar vrij weinig concerten in Gelderland bezocht. Omdat ik bij Extrapool werk, zie ik daar de meeste concerten. Takashi Hattori vond ik daar denk ik het leukste. En ik herinner me ook dat ik Die Nerven op het Valkhof Festival heel goed vond. Kurt Vile speelde in Doornroosje toen ik op tour was dus die heb ik helaas moeten missen, maar anders was dat waarschijnlijk mijn nummer één geworden."

Welke Gelderse artiest gaat het volgens jou helemaal maken in 2017?

"Misschien wel mijn buurman, die hoor ik altijd zo mooi piano spelen door de muren."

Wat kunnen we van jou verwachten in het nieuwe jaar?

"Er is een nieuwe Eerie Wanda-plaat in de maak die we dit jaar uit willen brengen, ook weer bij platenmaatschappij Beyond Beyond is Beyond Records uit Brooklyn. Bij Extrapool zullen ook weer spannende dingen te beleven zijn. Houd de site maar in de gaten!"