Tweede huiskamerconcert 2016 bij De Jonge Dame Tweede huiskamerconcert 2016 bij De Jonge Dame

Met Aafke Romeijn en de Wageningse singer-songwriter Rachel Schipper

, Redactie 3voor12 Gelderland

Tweede huiskamerconcert 2016 bij De Jonge Dame

Met Aafke Romeijn en de Wageningse singer-songwriter Rachel Schipper

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het jongeren & muziekplatform Poppodium Ede organiseert in samenwerking met koffiehuis De Jonge Dame in Ede huiskamerconcerten. Vrijdag 29 april staan in De Jonge Dame Aafke Romeijn (afkomstig uit Overasselt) en de Wageningse singer-songwriter Rachel Schipper op het podium.

Titel

Aafke Romeijn (Overasselt, 1986) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht en Compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze was zes jaar werkzaam als docent Nederlands aan een gymnasium, tot ze in maart 2015 koos voor een bestaan als fulltime zzp’er. Romeijn bracht als singer-songwriter een Engelstalig album uit (Stella Must Die!, 2012) en een Nederlandstalig (CHIN. IND. SPEC. REST., 2014). Op 13 februari 2016 presenteerde Romeijn haar tweede Nederlandstalige album Je doet je best maar. Als journalist is ze werkzaam voor o.a. Vrij Nederland en Elle.

Het gitaarspel en de krachtige zang van Rachel Schipper (25) vallen goed samen met de warme akoestische bas en stuwende cajón. Ze vertelt over natuur, knuffelbomen, bergen en onverwachte regenbuien. Zoekend naar een manier om te verzoenen met haar verzet tegen het alledaagse, gebruikt Rachel niets liever dan scherpe metaforen.

Vrijdag 29 april, De Jonge Dame (Achterdoelen), aanvang: 20:30, muziek: 21:00

Rachel Schipper akoestisch tijdens het Bergpop festival from Simon van Eik on Vimeo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland