Droog en gratis feesten bij Koningsdag Arnhem

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Arnhem is tijdens Koningsdag 2016 onderverdeeld in evenementenpleinen met dance, live muziek, familie- en cultuurprogramma. Naast de grote partylocaties op de pleinen in de binnenstad, is er ook in elke wijk wel iets te doen.

Overdekt dansen

Kou, wind en regen. De voorspellingen voor Koningsdag vallen vies tegen, maar niets is zo veranderlijk als het weer. Om alle tienduizenden Koningsdag Arnhem bezoekers een onvergetelijk feest te geven, heeft iedereen hard gewerkt om droog door te kunnen gaan. Bezoekers kunnen overdekt feestvieren, want op de verschillende evenementenpleinen zijn extra voorzieningen getroffen.

In het Musispark feest je bij 8Bahn in circustenten, Huishouden is verhuisd naar binnen bij Rembrandt Theater en Jansplein en Jansplaats zijn grote overdekte danscafés geworden. Op de Markt en de Korenmarkt zijn de cafés geopend. 

Wat trek je aan?

Enkele tips om het toch warm en droog te houden:

  • Thermo ondergoed: heerlijk voor de echte buitenmens. Niemand ziet dat je het draagt en het houdt je de hele dag warm als je aan het feesten bent;
  • Regenlaarzen: je hebt tegenwoordig allerlei modellen;
  • Waterdichte jas: Een jas is echt wel een must bij de voorspelde temperaturen;
  • Droge kleren: je kunt extra droge kleding meenemen en droppen in kluisjes op het station of bij de verschillende evenementenpleinen;
  • Poncho’s: neem een poncho mee om droog van plek naar plek te komen. Bij Station Arnhem zijn ook poncho’s te koop.

Het programma gaat gewoon door zoals aangekondigd en is grotendeels gratis toegankelijk, op de afterparties en Beat the Bridge na.

Kijk voor de complete programmering van Koningsdag Arnhem, mét aanvangstijden en locaties, op www.koningsdag-arnhem.nl.