Orpheus en Gigant lanceren Blend

Redactie 3voor12Gelderland ,

Met ingang van het theater- en popseizoen 2015-2016 bieden Theater Orpheus en Podium & Filmtheater Gigant samen een programma onder de noemer Blend. De eerste in de reeks is op vrijdag 11 september aanstaande in Gigant, een mooie gelegenheid om Blend officieel te lanceren.

Blend

Of het nu gaat om popbands of singer-songwriters die kiezen voor een bijzondere theatertour of een artiest die zijn theatrale show graag in een rauwe popzaal neerzet; Orpheus en Gigant geven de ruimte. "Blend geeft ons een nieuwe mogelijkheid om nog breder te programmeren, doordat we via Orpheus weer een nieuw publiek kunnen bereiken," aldus Gigant programmeur Waldo Volmer. Orpheus directeur Meta vult aan: "Daarnaast is het gewoon heel tof om als gezaghebbende Apeldoornse podia op deze manier samen te werken."

Smutfish

De eerste act in de Blend-reeks is de americana en country noir band Smutfish, bestaande uit Melle de Boer, Janneke Nijhuijs, Dick Zuilhof en Sean de Vries. Afgelopen voorjaar verscheen het album Trouble dat lovend werd ontvangen: "…vol prachtige metaforen, schitterende oneliners, humoristische hersenspinsels en sterke verhalen" (Willem Jongeneelen, OOR). De Boer schreef verhalen, doopte ze voor Trouble om tot nummers en zette ze vervolgens ook nog eens om in cartoonachtige tekeningen die tijdens het concert vertoond zullen worden.

Volmer voegt toe: "Smutfish maakte ruim 10 jaar geleden al indruk op me met hun debuutplaat Lawnmower Mind. Stemmige americana en country noir van hoge kwaliteit. Frontman en liedjesschrijver Melle de Boer heeft in de jaren daarna met o.a. met John Dear Mowing Club en Melle en Henk (Koorn van Hallo Venray) nog meer mooie muziek uitgebracht, maar van Smutfish had ik al jaren niets meer gehoord. Tot dit jaar! Met een nieuwe plaat en bezetting is Smutfish weer terug. Reden genoeg om ze direct te boeken. Dat in deze voorstelling ook de kunst van Melle wordt vertoond op groot scherm, maakt het extra geschikt voor de theater-/filmzaal van Gigant en de Blend-serie."

Naast Smutfish staan er de komende nog veel meer mooie shows op het programma. Zo spelen o.a. Tangarine, Spinvis, Tim Knol en Racoon in Orpheus en biedt Gigant ruimte aan Maiden uniteD, Eriksson Delcroix, JW Roy & Leon Verdonschot en Rich Robinson (ex The Black Crowes). Kijk voor alle informatie op www.orpheus.nl of www.gigant.nl.