Club 3voor12 Gelderland presenteert: Zac Chapman en Joana Serrat

Lokaal talent met Spaanse folk 22 januari in Luxor Live

Eindredactie Gelderland ,

Club 3voor12 Gelderland is hét podium voor talentvolle Gelderse acts. 3voor12 Gelderland geeft hen de mogelijkheid zich voor een groot publiek te presenteren. Deze clubavonden worden georganiseerd in samenwerking met diverse Gelderse poppodia. In de aankomende editie: Zac Chapman uit Arnhem en Joana Serrat uit Barcelona.

Van jongs af aan voelde Joana Serrat zich aangetrokken tot folkmuziek met Amerikaanse roots. Het opsturen van haar eerste demo naar Howard Bilerman van Arcade Fire leidde meteen tot een uitnodiging van deze producer om haar debuutalbum met hem op te nemen in zijn studio in Canada. Met dat album en haar betoverende stem heeft ze Spanje al voor zich gewonnen. Zoals hier te lezen viel, was haar tour van 2014 afgelast. Maar nu komt ze wel degelijk naar Nederland. In januari doet ze haar eerste optredens beginnend met Eurosonic Noorderslag en afsluitend in Luxor Live!

De in Nottingham geboren Arnhemse zanger en gitarist Zac Chapman is een troubadour in de traditie van Bob Dylan en Donovan. Hij is sterk beïnvloed door de vroege The Beatles en de sound van de jaren zestig. Zijn soms schijnbaar luchtige pop- en folksongs hebben een sterk verhalend karakter en geven blijk van een fascinatie voor de schaduwzijde van leven, psyche en liefde.

Club 3voor12 Gelderland is donderdag 22 januari om 21:00 uur in Luxor Live, Arnhem.