#valkhof15: La Femme schuwt banale humor niet

Wiet, piemels, menstruatiebloed: voel de puber in je loskomen

Ateke Willemse ,

Het uit Frankrijk afkomstige La Femme heeft deze zomer slechts drie optredens gepland: Glastonbury, het Valkhof Festival (“We love Hollande”) en in augustus nog een show in Los Angeles. De rest van de tijd is bedoeld voor het afmaken van het nieuwe album. Ruimte voor een interview is er gelukkig wel. Voor dit gesprek met bandoprichters Marlon Magnée (toetsenist) en Sacha Got (gitarist) is dan ook alles uit de kast getrokken om hen te plezieren, van geursensaties tot roze koeken. Het mocht niet baten, de antwoorden zijn kort en de humor kinderachtig. Bovendien zijn beide heren meer bezig met het maken van Instagramfoto’s dan het reageren op de voorgeschotelde vragen. #meh

De Franse taal wordt door velen gezien als sexy, zeker wanneer deze wordt gecombineerd met electromuziek. Wat vinden jullie een opwindende taal?

Marlon: “Italiaans.”
Sacha: “Braziliaans kan ook sexy zijn.”
M: “Portugees dus. Overigens kun je Duits goed combineren met electro.” Vervolgens slaat hij door met een onsamenhangende opsomming van veelal niet-bestaande talen: “Ik houd ook van Oekraïens, Bulgaars, Russisch, Kazachstaans, Indiaas, Belgisch en Luxemburgs.”
 

Wat is er mis met mannen? Waarom heten jullie bijvoorbeeld niet L’Homme?

S: “Omdat vrouwen prachtig zijn.”

M: “Vrouwelijke stemmen zijn ook sensueler dan die van mannen.” 

Ooit heb ik een vriendin voor 5 euro een bakje sambal laten leegeten. Dagen jullie elkaar ook weleens uit?

M (leeft op): “Ik ben gek op dit soort spelletjes. Vaak stel ik mensen voor een vreemd dilemma, zoals de vraag of ze de letter ‘z’ óf de letter ‘z’ prefereren. Of ik zeg: ‘Als je iemand uit je familie zou moeten vermoorden, wie zou dat dan zijn?’ Een treffend voorbeeld is het vraagstuk of je liever door je vader in je kont wordt geneukt of een kom met daarin je moeders menstruatiebloed leegdrinkt.” Terwijl Sacha grinnikt, voegt Marlon onnodig toe: “Het is wel een beetje vies.”  

Er bestaat een parfum genaamd Femme, dat heb ik dan ook meegenomen. Ruik en oordeel, vertegenwoordigt deze geur jullie band?

S: “Dit ruikt voor 15 procent naar La Femme.”
M: “Het doet me ook denken aan een ex-vriendin. Om het naar onze muziek te laten verwijzen moet er meer wiet in vertegenwoordigd worden.”
S: “En piemel.”
M: “Plus vaginale lucht van 6 uur ’s ochtends.”

Oké. Jullie nummer ‘Sur La Planche’ is gebruikt voor een Renaultreclame, hebben jullie nog goede roadtripverhalen?

M: “Tijdens een tour door Amerika stopten we in de staat Idaho bij een tankstation genaamd The Middle of Nowhere, dat zich in een compleet verlaten gebied bevond. Het leek wel de set van een cowboyfilm. Toen hebben we al onze instrumenten uit de auto gehaald en een foute videoclip in jaren negentigstijl opgenomen.”  

Opdracht: het is vandaag Roze Woensdag, teken wat je associeert met de kleur roze. Paarse en rode stiften mogen ook gebruikt worden.

Marlon is verantwoordelijk voor de paarse vrouw, Sacha gaat voor naakt. Ondertussen eten de heren gretig een roze koek die hen is voorgeschoteld. Voor de rest behoeft dit kunstwerk geen verdere uitleg. Het vormt een typerend einde van het gevoerde gesprek.