Veel live-muziek en dj’s op FreeFall festival 2015

Arnhem pakt uit op Koningsnacht en –dag

redactie 3voor12 Gelderland ,

Op 26 en 27 april 2015 barst in Arnhem het bruisende feest rondom Koningsdag weer los. Het centrum van de stad staat deze dagen vol met activiteiten en evenementen met tientallen muziekpodia.
Wie binnen deze feestelijkheden op zoek is naar de echte festivalsfeer kan zowel op Koningsnacht als Koningsdag terecht op het FreeFall festival, dat traditiegetrouw rondom de AKU fontein en op het Gele Rijdersplein in het centrum van Arnhem wordt gehouden. Een line‐up vol pop, dance en cultuur in combinatie met een rariteitenkabinet vol spraakmakende acts, attracties en performances maken FreeFall tot het meest veelzijdige Oranje‐festival van Nederland. De entree is gratis.

Luxor Live‐stage is hart van FreeFall festival (Gele Rijdersplein)

Het hart van het FreeFall festival is de Luxor Live-stage dat centraal op het Gele Rijdersplein is te vinden. In samenwerking met het Arnhemse poppodium Luxor Live is een programma samengesteld met het beste wat het Nederlandse clubcircuit momenteel aan bands te bieden heeft.
Op Koningsnacht (26 april) staat de line‐up in het teken van zon en zomer en voeren reggae, ska, funk en dubstep de boventoon. Met het Arnhemse Leeways heeft FreeFall de winnaar van de befaamde Grote Prijs in huis gehaald. Naast Leeways zijn de bands Super Natural Selection, The Upsessions en Knarsetand te bewonderen en al deze optredens worden door de mc’s en dj’s van Boomshakalak Soundsystem samengesmeed tot één onafgebroken dansfeest. Om middennacht stopt het buitenpodium en gaat het feest tot in de late uurtjes binnen verder op de FreeFall‐after in podium Brigant.
Ook op Koningsdag (27 april) is er een programma van naam en faam. Zo treden onder meer Sue the Night en Mr. Polska op, evenals Audio Adam en The Cool Quest die onlangs zijn uitgeroepen tot 3fm Serious Talent. Voeg daar ook nog eens Playground Zer0, Sven Hammond en Skip&Die aan toe en het feest is compleet.

Duncans stage

De Arnhemse band Duncan Do Nuts is de mafste popgroep van Nederland en heeft tijdens Koningsdag op FreeFall een eigen podium, eveneens op het Gele Rijdersplein. Duncans stage is pal naast de Luxor Live-stage   te vinden en tijdens de change-over pauzes zal Duncan Do Nuts hier het publiek vermaken met een maffe show vol muzikaal vermaak, verkleedpartijen en andere gekkigheid.

FreeFall dance‐stage met o.a. Planet Rose (AKU fontein)

Bakermat van FreeFall is de Dance‐area, op en rondom de historische AKU fontein. Hier is het lang geleden allemaal begonnen, als kleinschalig podium voor elektronische dancemuziek. Inmiddels is FreeFall uitgegroeid tot een meer dan compleet festival, maar de FreeFall dance-stage blijft een speciaal onderdeel van het event. Op Koningsnacht  zijn het Miss Melera en het duo Yosser & Jelle Ruis die hier hun draaikunsten laten zien en horen. Op Koningsdag wordt de dance‐stage, net als voorgaande jaren, gehost door Planet Rose. Dit is het langst lopende dance‐concept voor techno liefhebbers van Nederland en onderdeel van het Nijmeegse poppodium Doornroosje. Met optredens van Delta Funktionen, Benny Rodrigues, Pure, Just Us, Albert van Abbe en Park&Sons heeft programmeur Darko Esser opnieuw een techno line-up van formaat weten samen te stellen. En geheel volgens traditie zal gastheer Darko zelf ook weer achter de draaitafels plaatsnemen.

Aanlooproute wordt LAAN der ZOTHEID (Looierstraat)

Aanlooproute naar het festivalterrein is de Looierstraat, die tijdelijk wordt omgedoopt tot LAAN DER ZOTHEID. Hier zal een random programma met performances vol kunst, cultuur, rariteiten en gekkigheid worden gepresenteerd. O.a. trailer treasures, circus, samba, fanfare, spoken word, burlesque, open podium straattheater en veel meer.

Line‐up FreeFall 2015 | Koningsnacht, zondag 26 april 2015

Luxor Live-­stage (locatie Gele Rijdersplein)
Boomshakalak Soundsystem presents:
18.00 uur             Boomshakalak Soundsystem DJ’s
18.30 uur             Super Natural Selection
20.15 uur             The Upsessions
21.45 uur             Leeways
22.30 uur             Knarsetand
Vanaf middennacht FreeFall-­after @ Brigant Arnhem

FreeFall DANCE-­stage (locatie AKU fontein)
18.00 uur             DJ Automatic without Autocue
19.00 uur             Yosser & Jelle Ruis
21.00 uur             Miss Melera
23.00 uur             Yosser & Jelle Ruis

Line-­‐up FreeFall 2015 | Koningsdag, maandag 27 april 2015

Luxor Live-­stage (locatie Gele Rijdersplein)
13.00 uur             Aqsaqal
14.15 uur             Audio Adam
15.45 uur             Sven Hammond
17.15 uur             Sue the Night
18.45 uur             The Cool Quest
20.15 uur             Playground Zer0
21.45 uur             Skip&Die
23.00 uur             Mr.Polska
All day support by Duncan Do Nuts @ Duncans stage

FreeFall DANCE-­stage (locatie AKU fontein)
Planet Rose presents
13.00 uur             Just Us
14.30 uur             Delta Funktionen
16.00 uur             Pure
18.00 uur             Albert van Abbe
22.00 uur             Park & Sons
22.00 uur             Benny Rodrigues & Darko Esser