Nieuwe namen voor Appelpop

Typhoon en Blackstroke komen naar de Betuwe

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Het festivalseizoen is (bijna) begonnen en dat betekent voor Appelpop dat het tijd is om nieuwe namen bekend te maken. Het festival, dat dit jaar op 11 en 12 september plaatsvindt, wist Racoon, Anouk en Talisco al te strikken. Nu kunnen Typhoon en Blackstroke aan het (nog korte) lijstje toevoegd worden.

De met een 3voor12-award bekroonde Typhoon maakt voor het tweede jaar op rij zijn opwachting op het festival. Hij was bij sommigen misschien al bekend door Opgezwolle, maar brak door met zijn studioplaat Lobi Da Basi. Als huisband was hij ook maandelijks bij De Wereld Draait Door te vinden. Daar maakte hij onder andere bekend dat we 11 december alvast kunnen reserveren voor zijn show in de Heineken Music Hall. Voordat het zover is, zal hij eerst Tiel gaan veroveren.

Blackstroke, winnaar van de bandwedstrijd Parel van de Betuwe, is een alternatieve metalband met krachtige songs en strakke gitaarpartijen. Met leden uit onder andere Tiel, Arnhem en Ede is er dus ook weer ruimte voor het talent uit de regio. Blackstroke opent dit jaar het Mc Blossom podium. 

Appelpop is een gratis popfestival dat ieder jaar in het tweede weekend van september plaatsvindt in Tiel.