Racoon en Talisco op Appelpop 2015

Gratis festival komt met twee nieuwe namen

Redactie 3voor12 Gelderland ,

De organisatie van Appelpop maakt met Racoon en Talisco twee nieuwe namen bekend voor het gratis festival in september. Nadat Anouk in januari als eerste naam naar buiten werd gebracht, kunnen daar vanaf vandaag twee nieuwe acts aan toegevoegd worden. Het Franse Talisco maakt vrolijke electropop die veelvuldig op de radio wordt gedraaid. Popgroep Racoon kan met het uitbrengen van haar zesde album dit jaar ook niet ontbreken op Appelpop, dat elk jaar de hoogtepunten van het Nederlandse festivalseizoen biedt.

In februari dit jaar bracht Racoon hun zesde album uit. Met A’ leveren ze na vier jaar weer elf prachtige nieuwe liedjes af. Iets waar de vier heren steeds weer om geprezen worden. Voor hun vorige album Liverpool Rain kreeg de Zeeuwse band in 2011 nog een Edison Award met als jurycommentaar: “Racoon is zo’n band die het schrijven van songs tot een kunstvorm promoveert.” Het nieuwe album blijft deze lijn volgen, want de eerste single ‘Brick By Brick’ werd uitgeroepen tot 3FM Megahit en Radio 2 Top Song. Bij Q Music ontvingen ze er een gouden plaat voor. Inmiddels staan ze dit jaar voor de zevende keer op Appelpop en sluiten ze daarmee hun grootste tour tot nu toe waardig af.

Met Talisco bewijst Appelpop zich ook dit jaar weer te richten op het bieden van een breed programma. Liefhebbers van electropop zullen waarschijnlijk al enigszins bekend zijn met deze Franse act. In 2014 viel Jérôme Amandi meteen op met zijn solo-project onder de naam Talisco en zijn debuutalbum Run. Deze titel ziet hij als een metafoor voor zijn muziek. De bekende weg moeten we vergeten, want ‘Run’ begeeft zich op nieuw muzikaal terrein. Rennend door muzikale genres speelt Talisco met verschillende klanken en manipuleert het tot ‘een eigen canvas van geluid’. Dit jaar zat de vaart er ook meteen in met zijn nummer ‘Your Wish’. Dit aanstekelijke liedje werd in januari uitgeroepen tot 3voor12 single van de week. Deze vrolijke electropop zul je dus ook tegenkomen op het gratis festival in Tiel.

Appelpop vindt elk jaar plaats in het tweede weekend van september en is voor veel bezoekers de echte afsluiter van het festivalseizoen.