Oranjepop 2015: line-up Tipi compleet

O.a. Eva van Pelt, Okieson en Rogier Pelgrim

eindredactie ,

Eerder maakte Oranjepop al de line-up van de buitenpodia bekend met o.a. Gotcha!, Monomyth, Pauw, John Coffey, Fratsen en TenTemPiés.
Ook dit jaar presenteert Oranjepop weer een eigenzinnige programmering in de Tipi. Deze kleine, knusse tent is traditiegetrouw dé plek waar je je even kunt terugtrekken uit de massa om te genieten van fijne, intieme optredens.

Marcel Verbeek
Marcel Verbeek is geen onbekende op Oranjepop. In 2011 was de Nijmeegse singer-songwriter met de warme, gloedvolle stem ook al in de Tipi te bewonderen. Vele optredens volgden, evenals samenwerkingen met onder anderen Anneke van Giersbergen en Harry Sacksioni. Vorig jaar presenteerde hij zijn nieuwe album The Widow’s Waltz, met sfeervolle en melancholieke songs over de liefde en het leven.

Eva van Pelt
De Bossche singer-songwriter en theatermaakster Eva van Pelt studeerde aan de ArtEZ Popacademie in Enschede en de Fontys Rockacademie in Tilburg. Geïnspireerd door artiesten als Wende Snijders, Roosbeef, Fiona Apple, Fink en Beth Hart ontwikkelde ze een geheel eigen geluid. In haar Nederlandstalige repertoire verkent Eva de grenzen tussen popmuziek en theater: soms ontregelend, vaak ook subtiel en intiem, maar altijd met veel allure en lef.

Zuivere Koffie met André Manuel
Een semi-akoestisch optreden van een bekende muzikant én een stevige ondervraging naar bijbehorende literaire voorkeuren van de betreffende artiest: dat is het concept van Zuivere Koffie, een tweemaandelijks programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Cultuur op de Campus.

Voor de gelegenheid strijkt Zuivere Koffie neer op Oranjepop. In de Tipi ontvangen ze André Manuel, wellicht 's Neerlands meest grofgebekte cabaretier. De Twentse held was afgelopen jaar veelvuldig op de radio te horen door zijn bijdrage aan Typhoon’s hit Zandloper. Daarnaast maakte hij een comeback met Fratsen, de dwarse band die in de jaren negentig een cultstatus verwierf met maatschappijkritisch, Nederlandstalig repertoire. Fratsen is later op de dag te zien op Podium Oranje!

Rogier Pelgrim
Met zijn opvallende voorkomen en eigenzinnige, virtuoze stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim menig publiek stil. In 2012 werd hij bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Sindsdien werkte Rogier een indrukwekkende lijst aan optredens af en bracht hij in 2014 de goed ontvangen plaat Roll the Dice uit. Zijn verhalende en veelzijdige liedjes verraden een voorliefde voor artiesten als Damien Rice, Johnny Cash, Sufjan Stevens en Glen Hansard.

Zuivere Koffie met Rocco Ostermann
Na André Manuel is het de beurt aan Rocco Ostermann om in het kader van Zuivere Koffie zijn literaire voorkeuren uit de doeken te doen en aansluitend een semi-akoestisch optreden te verzorgen. Deze markante rasmuzikant maakte begin jaren negentig furore met de band Magic Fish en speelt tegenwoordig in Donnerwetter, Shaking Godspeed en The Bruurkes. Van rauw tot romantisch, van vuil tot virtuoos: van de veelzijdige Ostermann kan je alles verwachten.

NNENN
NNENN bestaat uit producer en sounddesigner Tonny Nobel en singer-songwriter Johanneke ter Stege, die elkaar leerden kennen tijdens een spontane studiosessie. Daarbij raakten ze niet alleen totaal overdonderd door elkaars muziek, maar ook door elkaar. In de muziek van NNENN wordt die liefde gereflecteerd:  een broeiende clash tussen abstracte en organische klanken, van harmonische climaxen tot schurende contrasten, resulterend in een sound die qua gevoel in de buurt komt van FKA Twigs, Portishead en Imogen Heap.
 

Okieson
The Moment You’re Airborne (After Driving Off a Cliff): dat is de titel van het nieuwe album van Okieson, de formatie rond eigenzinnige alleskunner Sebastiaan van Bijlevelt. Na enkele jaren van relatieve stilte klinkt de Nijmeegse band rootsy en bluesy als altijd, maar is er vooral ook ruimte voor het experiment. Onstuimig, compromisloos en zinnenprikkelend: Okieson is helemaal terug.