Music Meeting lanceert 5 primeurs onder eerste namen

Voorverkoop kaarten gestart

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Gelukkig telt internationaal festival Music Meeting (MM) ook in haar 31ste editie weer een weldadige overvloed aan onbekende, hoogwaardige muziek uit alle delen van de wereld. In het Pinksterweekend van 23, 24 en 25 mei valt er in het Nijmeegse Park Brakkenstein genoeg te ontdekken voor alleseters en fijnproevers.

De volgende namen staan alvast op het programma, de komende tijd volgen er nog meer:

  • Noura Mint Seymali: Zinderende mix van vandaag en verleden door Mauritaanse zangeres, voor het eerst in Nederland te zien dankzij Le Guess Who? en Music Meeting.
  • The Jones Family Singers: Texaanse familie maakt opzwepende gospel met een vintage en R&B-randje.
  • Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca: Malinese ster-zangeres meets Cubaanse ster-pianist
  • Too Many Zooz: New Yorkse metromuzikanten eindelijk bovengronds.
  • Danyèl Waro: Musicus en dichter uit La Réunion, de belangrijkste vertegenwoordiger van de maloya.
  • Havana-Paris-Dakar: Gloednieuwe samenwerking van de Cubaanse pianist Harold Lopez-Nussa en Alune Wade, die furore maakte bij het legendarische Joe Zawinul’s Syndicate.
  • Bamba Wassoulou Groove: De gouden jaren van de Malinese muziek ‘revisited’: ritme, funk en hypnotiserende gitaren.
  • Steve Lehman Octet: Neusje van de zalm van de Amerikaanse 21e-eeuwse jazz.
  • Driss El Maloumi: Verfijnde verkenningen van ud-grootmeester uit Agadir.

De beste muziek die je zelden ziet, daar staat Music Meeting voor. Het merendeel van de eerste namen is tijdens Music Meeting voor het eerst te bewonderen in Nederland. Zo heeft het festival de primeur voor de komst van The Jones Family Singers, Havana-Paris-Dakar, Noura Mint Seymali, Bamba Wassoulou Groove en Too Many Zooz.
Music Meeting kent een grote diversiteit aan stijlen en genres: brass-house, gospel, salsa, impro-jazz, funk, afropop en veel crossovers. Naast concerten biedt Music Meeting tijdens het festival interviews, akoestische sessies, Movie Meeting, Mini Meeting, workshops, masterclasses, lekker eten, festivalmarkt en meer.

In 2013 werd Music Meeting door het toonaangevende Engelse magazine Songlines verkozen tot een van de 25 beste muziekfestivals wereldwijd. Begin 2015 ontving programmeur en initiator Wim Westerveld een Lifetime Achievement Award tijdens Eurosonic Noorderslag.

De voorverkoop is gestart op www.musicmeeting.nl