Behind the Corner begint popmagazine en lidmaatschap

Ervaren vijftienkoppige redactie biedt context via achtergronden en opinie.

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op zondagmiddag 22 maart om 12.12 uur lanceert het Achterhoekse muzieknetwerk Behind the Corner zijn online Popmagazine in de studio van Optimaal FM in Ulft. De nieuwe maar ervaren vijftienkoppige redactie van Behind the Corner Popmagazine is een mix van (voormalig) journalisten van regionale en landelijke dagbladen (De Gelderlander, Tubantia, De Telegraaf), diverse tijdschriften (Slagwerkkrant, De Bassist, Music Maker) en andere (online) publicaties (Poparchief Achterhoek Liemers, Optimaal FM, 3voor12 Gelderland, Rockezine en Home Recording).

Behind the Corner Popmagazine
De kersverse redactie heeft elkaar gevonden in het willen documenteren en duiden van verhalen over en de ontwikkelingen in de Achterhoekse popcultuur. Behind the Corner popmagazine wil via met name achtergronden en opinie, maar ook door middel van events, radio-shows en videosessies de vruchtbare Achterhoekse popcultuur structureel in kaart brengen. Hoofdredacteur Meindert Bussink wil niet alleen verhalen over bands en muzikanten, maar ook over muziekonderwijs, oefenruimten, opnamestudio’s, festivals en met name popbeleid: “Welke keuze’s zijn en worden er gemaakt in de Achterhoekse politiek en welke gevolgen hebben deze voor bands, podia, jongerencentra, muziekscholen en -winkels en andere betrokken ondernemers en vrijwilligers?”

In lokale journalistiek ontbreekt het volgens Bussink bij een dergelijk niche onderwerp als popcultuur vaak aan een goed geïnformeerd instituut dat structureel van waarde kan zijn voor de belangrijke politieke keuzes die gemaakt worden: “Door via achtergronden en opinie voor lange termijn context te bieden, ontstaat er niet alleen een leuk en waardevol document van de huidige Achterhoekse popcultuur, maar kunnen onder meer de interessante maar vaak slecht geïnformeerde discussies op Facebook een platform worden geboden om zo een constructieve dialoog te starten met de huidige en toekomstige politici”.

Behind the Corner lidmaatschap
De redactie zal in navolging van journalistieke initiatieven als De Correspondent via een lidmaatschap de kosten van de redactie financieren. Voor één euro per week steunen leden de initiatieven van Behind the Corner en krijgen zij met hun ledenpas bij een (groeiend) aantal partners korting of andere voordelen. Inmiddels hebben al meer dan vijftien partners toegezegd de nieuwe Behind the Corner leden voordeel te bieden zoals korting op toegangskaartjes van optredens of concerten, aanschaf van instrumenten, LP’s of CD’s, huur van oefenruimtes, abonnementen voor muzieklessen etc.

Lancering 22 maart 12.12 in de studio van Optimaal FM
De lancering van Behind the Corner popmagazine zal op zondagmiddag 22 maart om 12.12 uur plaatsvinden in de studio van Optimaal FM in Ulft. Naast hoofdredacteur Bussink zullen diverse redactieleden aanwezig zijn en aansluitend is er tot 14.00 uur een borrel in het naastgelegen Schaftlokaal van de DRU Cultuurfabriek.