Achterhoekse Band Competitie viert lustrum!

Eerste lustrum in nieuwe vorm

Redactie 3voor12 Gelderland ,In 2015 wordt de vijfde editie van de Achterhoekse Band Competitie (ABC) gehouden. Dit gezamenlijke initiatief van de Stichting Huntenpop Belangen en de DRU Cultuurfabriek heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen.

Genoemde partijen willen talentvolle muzikanten/ bands met een aantoonbare link met Achterhoek/Gelderland oproepen zich in te schrijven. In 2015 zal ABC in een andere vorm plaatsvinden. De bands die geselecteerd worden voor ABC15, strijden namelijk direct om een plek op Huntenpop 2015 op zaterdag 13 juni in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek te Ulft.

Het gehele prijzenpakket wordt momenteel nog samengesteld maar omvat in ieder geval een fotoshoot met Valentijn Tempels, en een podiumplek op Huntenpop.

Voorwaarden om in te schrijven:

  • Het kunnen verzorgen van een optreden van minimaal 25 minuten (eigen werk)
  • Enige podiumervaring
  • Demomateriaal kunnen overleggen voor 1 april 2015. Liefst digitaal.

Men kan zich aanmelden tot 1 april 2015 door een e-mail te sturen naar AchterhoekseBandCompetitie@huntenpop.nl met daarin een biografie, bandfoto, contactgegevens en eventueel demo-materiaal of in ieder geval een link daar naartoe.

Na afloop van de inzendingstermijn zal een jury op kwaliteit en genre gaan selecteren waarna bepaald zal worden welke bands een uitnodiging zullen krijgen voor de Achterhoekse Band Competitie 2015 in de DRU Cultuurfabriek.