Doornroosje maakt programma opening bekend

Opening wordt groots gevierd met verrassende samenwerkingen van lokale en nationale artiesten

Redactie 3voor12 gelderland ,

Op woensdag 1 oktober 2014 opent de hernieuwde poptempel officieel haar deuren aan het Stationsplein van Nijmegen. Lokale helden, unieke samenwerkingen en verrassingen staan je te wachten in de twee zalen en het café van Doornroosje. Met pop en dance hand in hand, een knipoog naar het verleden en een open deur voor nieuwe talent, maakt Doornroosje een doorstart op vol vermogen.

In de Rode Zaal wordt de avond afgetrapt door The Pax, de band die in 2005 op initiatief van 3voor12 Arnhem-Nijmegen nog een guerrilla-optreden gaf om de plek te claimen waar nu de nieuwbouw is verrezen. Terwijl de eerste paal nog geslagen moest worden waren uit The Pax al twee acts voortgekomen die heel Nederland veroverden: Go Back to the Zoo en De Staat. Lees hier ons artikel van het optreden in 2005. 

Gallowstreet Brass Band zal het feestje verder aanzwengelen met met brass-funk vol branie en verrassende coverversies van hits. Zanger Ruben Hein en de MC’s Jeroentje en Discipline voegen zich vanavond bij hen als speciale Nijmeegse gasten. Lokale boogie-legende Clemens van de Ven doet een speciaal en eenmalig optreden met leden van Automatic Sam en Shaking Godspeed. Ook Orgel Vreten, het Hammond-duo bestaande uit Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers, komt acte de présence geven met leden van Navarone, drummer Bram van den Berg, rapper Aziz en schrijver/dichter Dennis Gaens. Natuurlijk is het feest niet compleet zonder de Nijmeegse rockers van De Staat, met een van de laatste "I_CON shows" van dit jaar. Het bonte dubgezelschap Boomshakalak Soundsystem mag het feestje hier afklappen.

Het café van Doornroosje wordt intussen ingewijd door de trouwe huis DJ’s Tin Wish Tin, Johnny Smoke, Twilight Circus en Maarten W. Ook Lucky Fonz III host hier een deel van de avond waarbij hij zijn eigen nummers speel en enkele muzikale gasten ontvangt.

De Paarse Zaal staat deze avond in het teken van dance in de breedte die je van Doornroosje kent. Chocolade, de vaste hiphop/urban-avond, start met residents Odin, RatherReal, Be Charm’D, host Lood de Kloot en een live show van Murda Turk. Ook Give it Dub is van de partij met residents Beevee, MC Brown Sugar, DBS en de Nederlandse dubstepheld Gomes. Natuurlijk is  het aan Planet Rose om de avond af te sluiten, met een speciale back-to-back set van danceprogrammeur Darko Esser en de Belgische house-DJ San Soda, die na zijn residentie van 6 weken in Nijmegen een speciaal plekje heeft veroverd in menig Nijmeegs hart.

Kaarten kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar via: www.doornroosje.nl