Raul Midón naar 30e Music Meeting Raul Midón naar 30e Music Meeting

Reeks nieuwe namen voor Nijmeegs festival

, Redactie 3voor12 gelderland

Raul Midón naar 30e Music Meeting

Reeks nieuwe namen voor Nijmeegs festival

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het rijtje headliners voor de 30ste editie van Music Meeting, in het Pinksterweekend van 7, 8 en 9 juni, is aangevuld met onder meer zanger Raul Midón. Ook is de Afro-Latin Night terug van weggeweest, met onder meer Los Van Van en Cheikh Lô.

Raul Midón: populaire blinde Amerikaanse singer-songwriter, combineert op unieke wijze zang, ritmisch gitaarspel, a capella-klanken en percussie. Raul Midón is een hartverwarmende singer-songwriter met een unieke stijl met invloeden uit vele genres waaronder jazz, blues, R&B en folk. Hij toerde met Shakira en werkte samen met onder meer Alejandro Sanz, Jason Mraz en zijn eveneens blinde idolen Stevie Wonder en José Feliciano. In 2005 debuteert hij met zijn wereldveroverende album State Of Mind. Daarna scoort alles wat hij uitbrengt, maar is pers en publiek toch vooral lovend over zijn optredens. 

Los Van Van: ruim 30 jaar de bekendste band van Cuba. Speel voor een willekeurige Cubaan het nummer Soy Todo of Esto te pone la cabeza mala en er zal een brede glimlach op zijn gezicht verschijnen: Cuba en Los Van Van zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Grammy-winnende orkest – dat dit jaar alweer zijn 45-jarige jubileum viert – verenigt drie belangrijke elementen van de Cubaanse muziek: hoogstaande klassieke opleiding, diepe Afro-Cubaanse roots en invloeden van jazz-, rock- en popmuziek. Los Van Van stond zelf aan de basis van muziekstijlen als de songo (Cubaanse son met Amerikaanse go-go-funk) en de timba, een complexe modernisering van de salsa.

Cheikh Lô: een van de bekendste zangers van Senegal. Maakt mbalax met latin-invloeden. Zanger Cheikh Lô (1955) werd geboren in Bobo Dioulasso, de tweede stad van Burkina Faso, maar verhuisde als tiener naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Hier werd hij op sleeptouw genomen door Youssou N'Dour. In 1996 breekt Lô internationaal door met Ne La Thiass.

Fred Frith’s Gravity: revisited van de baanbrekende lp Gravity (1980). Sinds eind jaren zeventig is de Britse gitarist Fred Frith samen met John Zorn de meest eigengereide en invloedrijke avant-garde-muzikant van New York. Nadat de band Henry Cow uiteenvalt (1978) en Frith naar New York verhuist, neemt hij al snel Gravity op, misschien wel de meest originele dansplaat ooit gemaakt. Hij mixt hierop stijlen vanuit de hele wereld, van klezmer tot Noord-Afrikaanse muziek en van bossa nova tot calypso: eclecticisme ten top. Op aandringen van jonge collega-muzikanten, verzot op dit album, zal hij nu, 35 jaar na de opnamen, deze legendarische plaat opnieuw uitvoeren.

Andere nieuwe artiestennamen op het affiche van Music Meeting zijn:
Kayhan Kalhor
(Iran) & Erdal Erzincan (Turkije) met Ali Bahrami Fard (Iran): bedwelmend snarenspel uit het Midden-Oosten.
Julia Hülsmann (Duitsland) & Theo Bleckmann (VS, Oostenrijk) met Hayden Chisholm & Moritz Baumgärtner (Duitsland): avontuurlijke impro-jazz, unieke kruisbestuiving.
Foltin & Guests: eigenzinnige Macedonische popband met Vasko Atanasovski (Slovenië) en Natalio Sued (Argentinië).
Raza Khan: qawwali-zanger uit India met unieke falsetto-stem.
Azalai: internationaal project onder leiding van gitarist Mark Tuinstra.

De voorverkoop is al gestart. Op www.musicmeeting.nl zijn passe-partouts voor drie dagen verkrijgbaar (€69,50), campingtickets (€20,00), dagkaarten (vanaf €29,50), terug van weggeweest de Afro-Latin Night-tickets (€24,50) en voor het eerst in de voorverkoop: de parktickets (vanaf €7,50). Prijzen zijn excl. servicekosten.

Music Meeting is ook te vinden op Facebook en Twitter.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland