Programma Popronde Apeldoorn compleet Programma Popronde Apeldoorn compleet

27 talentvolle acts in de binnenstad van Apeldoorn

, Redactie 3voor12 gelderland

Programma Popronde Apeldoorn compleet

27 talentvolle acts in de binnenstad van Apeldoorn

Redactie 3voor12 gelderland ,

Reizend festival de Popronde strijkt op 19 september voor de vierde maal neer in Apeldoorn. Op deze vrijdagavond zullen vanaf 20:00 uur 27 opkomende bands en artiesten optreden op twaalf locaties in het centrum van de stad. Er is voor iedere muziekliefhebber wat wils. Van rock tot pop, van punk tot singer-songwriter en van blues tot electronic, het komt allemaal voorbij. De Popronde is gratis toegankelijk.

Het programma
A Million Squeeks Will Do You No Harm, APRIL, BIXBY, CUDA, CUT_, David Douglas, Deadbeat, DIFF, Eveline Vroonland, Feather & the White, Fokko, Friends of the Family, indian askin, Maask, Orange Skyline, PAUW, Piñata, Rondé, Sunday Kids, The 101's, The Black Marble Selection, The Cannonball Johnsons, The Sensational Second Cousins, Trenchcoat, Try Acrobatics, velvvet, Yuko Yuko.

Een aantal highlights 
 
Serious Talent bij 3FM, Poprondefavoriet van muziekblad OOR en een prachtminuut bij De Wereld Draait Door. Eveline Vroonland gaat goed! Op het eerste oog lijkt ze verlegen, maar zodra ze aan de gang gaat met haar loopstation, is de zaal van haar. Met haar karakteristieke zangstem heeft ze een eigen geluid. Op 19 september speelt ze in 't Cafeetje van Marja.
 
Het gaat hard met electronic producer David Douglas. De afgelopen tijd boekt hij grote show na grote show en waarschijnlijk zijn de Popronde optredens de laatste keren dat je de beste man zo kleinschalig kan aanschouwen. Niet te missen! David Douglas draait op de afterparty in Klein Berlijn.
 
De verschillende muzikale achtergronden van de zes bandleden van Piñata hebben geleid tot een aanstekelijke mix van reggae, pop, ska, hiphop en surf. De band tourde al twee keer in Frankrijk en stond onder andere in een uitverkocht Paard van Troje, de Melkweg, MadNes- en life I live-festival. Best een aardig lijstje, als je bedenkt dat ze pas twee jaar bij elkaar zijn. Tijdens Popronde Apeldoorn staat Piñata in het Stadscafé.
 
Bluesy rock-'n-roll met een vleugje oude country en folk, dat is wat je van Feather & The White kunt verwachten. Twee beste vrienden: een blonde Amsterdammer die z'n snaren voorzichtig mishandelt en een bebaarde plattelandsjongen, met een schuurpapieren strot, die met liefde zijn trommels sloopt. Het podium voor deze mannen is natuurlijk het Bluescafé!
 
Deze formatie van zes vrienden heeft een gedeelde passie voor de Sixties, rhythm & blues, garage en beat. Met een flinke dosis enthousiasme, toewijding en plezier wist The Black Marble Selection zich in twee jaar tijd al naar de podia van Down the Rabbit Hole, De Wereld Draait Buiten en de Zwarte Cross te spelen. Tijdens de Popronde doen ze dit in Gigant. 
 
Fokko is een akoestisch powertrio bestaand uit Fokko, Gelke en Bob. Zij maken korte liedjes, in het Nederlands, met een punkrock-achtergrond en een folkpop-benadering. Begin 2014 kwam debuut-ep Fokko uit, dat met negen shows in één weekend werd gepresenteerd. Want live spelen, daar doen ze het voor! Op Popronde Apeldoorn doen ze dit in Tapperij Den Olifant.
 
De locaties van Popronde Apeldoorn 2014
Podium & Filmtheater Gigant (OOR Podium), café De Flierefluiter (3voor12 Hollandse Nieuwe podium), Rockcafé Ozzy, Klein Berlijn, Tapperij Den Olifant, Finnegan’s, De Kleine Generaal, het Bluescafé, het Stadscafé, Club Entrance, ’t Cafeetje van Marja en De Graaf van Vlaanderen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland