Nieuwe reeks acts Valkhof Festival bekend

Omar Souleyman, Nick Mulvey, Jonwayne, Gruppo Di Pawlowski, Timber Timbre en Afterpartees prijken op festivalaffiche

Redactie 3voor12 gelderland ,

Valkhof Festival presenteert weer een reeks mooie acts voor 2014. Het jaarlijks terugkerende zevendaags festival vult het programma met spannende namen. Kom 12 tot en met 18 juli naar het Nijmeegse Valkhofpark en geniet!

In thuisland Syrië is Omar Souleyman werkelijk een legende. Souleyman heeft ruim 500 studio- en live-cassettereleases op zijn naam staan en deze zijn te verkrijgen in zowat elke Syrische kiosk. Met zijn hypnotiserende dabke, een muziekstroming afkomstig uit de straten van Damascus, zijn mawel-stijl vocalen en hitsige percussie speelt hij het publiek als een ware slangenbezweerder.
 
Twee jaar geleden besloot Nick Mulvey het roer om te gooien. Hij verliet het jazzgezelschap Portico Quartet en transformeerde van jazzartiest naar singer-songwriter. Naast een begenadigd gitarist is hij een geweldige storyteller. Zijn manier van zingen heeft bijna iets van een dichter. Mulvey is bij vlagen meer een literaire verteller dan een zanger.
 
Jonwayne is een rapper en beatcreator uit de Californische Low End Theory hoek. Als beatcreator werkte hij samen met Flying Lotus, Free the Robots en Jeremiah Jae. Eind 2013 debuteerde hij als rapper op Stones Throw label met Rap Album One. Zijn lage indringende stem, de humoristische punchlines en gezonde dosis brag & boast zijn het handelsmerk van Jonwayne.
 
Mauro Pawlowski, één van de meest getalenteerde muzikanten van België, heeft eigenlijk geen introductie nodig. De gitarist van onder andere dEUS is de man van de honderd alter-ego’s en speelt in ongeveer net zoveel groepen. Tijdens het Valkhof Festival treedt hij aan met zijn Gruppo Di Pawlowski.
 
Bij Taylor Kirk en consorten is niets wat het lijkt. Onder de huid van zoete liedjes zit een flinke laag splinters. Frontman Kirk klinkt als een crooner, maar dan van de meest onheilspellende soort. Nachtclubromantiek met een zwart randje, avant-garde en duistere Scott Walker-kitsch met angstaanjagend mooie arrangementen. Dat is Timber Timbre.
 
Met alleen een demo op zak speelde Afterpartees al in het voorprogramma van Mikal Cronin in Doornroosje. De ‘powerpoppers’ uit het Limburgse dorpje Horst debuteerden met hun 7 inch single First/Last op Kogar Records. Een rammelend garagepopliedje met geweldig refrein. Een hitsingle dus. Met een opwindende live-reputatie is Afterpartees een van de grote beloftes voor 2014.
 
Dit jaar kwam Hallo Venray met het alom bejubelde album Show en deze fijne gitaarliedjes mogen dus niet ontbreken op het Valkhof Festival.
 
Joe Kickass zorgt voor de oldskool hiphopvibes, electronische synthsounds komen van Sapphire Slows, David Douglas speelt een dampende live-set en Kutmah smelt hiphop, electronica en funk samen tot een dik groovende dj-set.
 
Planet Rose, de langst lopende dance-avond van Nederland, heeft met DJ Pure, Quindek en het Spaanse wonderkind Reeko weer een line-up om van te smullen. Give It Dub presenteert BeeVee, Hi5ghost, Badklaat en DBS.
 
Ook toegevoegd aan het programma zijn: Saint Motel (glampop), Dans Dans (spaghetti garagejazz), The Inspector Cluzo (funk & roll), Rendez-Vous (dance) en Heymoonshaker (rauwe rootspop).
 
Eerder waren onder andere al bevestigd: Conor Oberst & Dawes, Cerebral Ballzy, Blank Realm, Larry Gus, The Limiñanas, M. Ward, Son Lux en Turbowolf.

Meer informatie over het programma en het festival