Nieuwe muzikale smaakmakers Valkhof Festival

O.a. Conor Oberst & Dawes, M. Ward, Blank Realm, Mdou Moctar en TEEN naar zevendaags festival

Redactie 3voor12 gelderland ,

Valkhof Festival voegt drieëntwintig nieuwe muzikale smaakmakers toe aan het programma. Onder andere Conor Oberst & Dawes, M. Ward, Blank Realm, Mdou Moctar, en TEEN komen naar het Nijmeegse Valkhofpark.

Conor Oberst & Dawes
Conor Oberst is een muzikale duizendpoot. Hij is sinds de vroege jaren 90 actief en vooral bekend onder zijn alter ego Bright Eyes. Oberst duikt regelmatig op in samenwerkingsprojecten zoals Monsters of Folk. Op het Valkhof Festival speelt hij met Dawes als begeleidingsband. De prachtige harmonieën van Dawes doen denken aan supergroepen als The Band, Allman Brothers, Crosby, Stills, Nash & Young en Wilco.
 
M. Ward
M. Ward is een singer-songwriter pur sang en heeft een rijke en diverse discografie opgebouwd. Het enthousiasme van al zijn peers liegt er niet om. Zij noemen M. Ward een van de grootste folkartiesten van nu.
 
Blank Realm
De band uit Brisbane is misschien wel het best bewaarde geheim uit Down Under. In zeven jaar tijd bracht Blank Realm zeven albums uit vol fijne nonchalante en psychedelische popliedjes á la Yo La Tengo en Velvet Underground.
 
Mdou Moctar
In zijn thuisland Niger heeft Moctar al flink wat naam en faam opgebouwd. Deze zomer komt hij voor het eerst naar Europa. De Saharafolk en Touaregblues van Mdou Moctor is een aanrader voor liefhebbers van Tinariwen en Ali Farka Touré.
 
TEEN
De drie zusjes Lieberson experimenteren er lustig op los. Hun orkestrale sonische mantra’s en broeierige lo-fisongs klinken alsof Phil Spector aan het jammen is met Spacemen 3 en Talking Heads.
 
Fortarock presenteert grof gitaargeweld met de meedogenloze punkmetal van Pro-Pain, de metalmashup van Turbowolf en de spacy stonersound van Monomyth.
 
Pompeya uit Moskou speelt haar eerste Nederlandse show tijdens het Valkhof Festival en ook de pyscho-soul culthelden King Khan & The Shrines komen langs in het park.
 
Met The Kevin Costners (catchy popsongs), Villa Zeno (dansbare retrorock) en Mountain States (dreampop) hebben we weer fijne lokale pareltjes op het podium en de temperatuur in het Valkhofpark wordt een paar graden opgeschroefd door de hiphopfunkbrass van Hackney Colliery Band en de rauwe tropicalia van Fumaça Preta.
 
Ook toegevoegd aan het programma zijn: Arthur Beatrice (indiepop), Cerebral Ballzy (NY skatepunk), Hiss Golden Messenger (laid back americana), Jara (indiefolk), Klaus Johann Grobe (krautrock), SKATERS (slacker garagepop) en The Bots (jonge hondenblues).
 
Eerder waren al bevestigd voor het Valkhof Festival: Daniel Norgren, Falco Benz, Jaakko Eino Kalevi,  Koenigleopold,  Larry Gus,  The Limiñanas, Mighty Oaks, San Fermin, SayYesDog en Son Lux.
 
Het Valkhof Festival - in het Nijmeegse Valkhofpark - is een jaarlijks terugkerend zevendaags festival en maakt deel uit van de Vierdaagsefeesten. Het festival vindt plaats van 12 tot en met 18 juli 2014 en is vrij toegankelijk. Meer informatie over het programma en het festival vind je op www.valkhoffestival.nl