Knuckles of Frisco stopt Knuckles of Frisco stopt

Laatste optreden 8 maart in Utrecht

, Redactie 3voor12 gelderland

Knuckles of Frisco stopt

Laatste optreden 8 maart in Utrecht

Redactie 3voor12 gelderland ,

De Arnhemse indierockband Knuckles of Frisco houdt op te bestaan. Na 5 jaar intensief spelen en opnemen gaan de vier bandleden ieder hun eigen weg. De Knuckles treden nog één keer op, aanstaande zaterdag 8 maart in 't Oude Porthuys in Utrecht.

De Arnhemse band trad veel op in de regio, maar was ook daarbuiten veel te zien, tot in Parijs aan toe. De band maakte een goed ontvangen album met catchy en eigenzinnige indierock.

De band kijkt terug op vijf fantastische jaren. Gitarist Peter Pleijnaer: “We hebben heel veel toffe shows gedaan, in binnen- en buitenland. In 2011 waren we volgens Emerganza de beste band van de Benelux. We hebben een plaat gemaakt waar we trots op zijn en geweldige mensen ontmoet.” 

Volgens zanger Koert van Essen zijn de Knuckles als muzikanten en als band enorm gegroeid. "Toch droogde de creativiteit de afgelopen tijd op. Hoe dat kan? Ik denk dat het muzikale hart voor de band geleidelijk minder hard is gaan kloppen. We spelen in andere bandjes en projecten, privé veranderen er dingen: zo gaat dat dan. Het is een moeilijk besluit om de stekker eruit te trekken, maar uiteindelijk waren we het er alle vier over eens dat het de enige optie was.”

 “Optreden met The Knuckles ga ik wel missen”, zegt bassist Ronald van Beveren. “Erg gaaf dat we op een grote festivals hebben gespeeld en zelfs in Parijs. Al zijn de kleine zalen minstens zo leuk. Zaterdag gaan we er nog een toffe laatste show van maken en we hopen dan nog veel mensen te zien die geregeld naar onze optredens kwamen.” 

Aanstaande zaterdag 8 maart kun je de Knuckles of Frisco nog één keer zien,
om 23.00 uur in 't Oude Porthuys in Utrecht.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland