Fresku, Jett Rebel, Dimitri en meer op Bevrijdingsfestival Nijmegen Fresku, Jett Rebel, Dimitri en meer op Bevrijdingsfestival Nijmegen

, Redactie 3voor12 gelderland

Fresku, Jett Rebel, Dimitri en meer op Bevrijdingsfestival Nijmegen

Redactie 3voor12 gelderland ,

Voor de vierde keer organiseren het Stedelijk 4&5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje op 5 mei een dansbaar vrijheidsfeest in het Nijmeegse Hunnerpark. De organisatie heeft de eerste namen voor de editie van 2014 bekendgemaakt: onder andere rapper Fresku, soulman Jett Rebel en dj-legende Dimitri.

Het thema van het Bevrijdingsfestival is dit jaar opnieuw vrijheid geef je door. Dit zijn de eerste namen voor het Bevrijdingsfestival 2014.

De uit Eindhoven afkomstige rapheld Fresku (Gino Pietermaai) brak in 2012 door met zijn debuutalbum Maskerade. In dat jaar verzorgde hij vele indrukwekkende live-optredens op podia en festivals als het Valkhof Festival en Lowlands.

De 22-jarige Jelte Tuinstra aka. Jett Rebel ademt soul en haalt zijn inspiratie uit muziek van Prince, T-Rex, Todd Rundgren en The Beach Boys. Op Noorderslag werd Jett Rebel gebombardeerd tot 3FM Serious Talent. Ook speelde hij al een indrukwekkende minuut tijdens DWDD.

Dimitri is een van Nederlands grootste dj-legendes. Al sinds de jaren '80 is hij niet weg te denken uit het Nederlandse nachtleven en na 30 jaar dj'en is hij nog net zo fris en energiek als in het begin.

2013 is de boeken ingegaan als het jaar van De Sluwe Vos. Robert Vosmeijer beleefde zijn grote doorbraak en zijn OG Anthem was internationaal een club- en festivalkraker van de bovenste plank. Vandaag speelt hij een exclusieve Kontra-liveshow met een uitgebreide analoge hardware-setup.

Technoveteranen Dave Miller en Paul Boex hebben als Abstract Division een bijzonder jaar achter de rug met onder andere succesvolle optredens op Time Warp en in de Berghain. Niet zo gek, want als ze samen achter de draaitafels staan, is er sprake van een bijzondere synergie.

Het festival opent zijn poorten om 14.00 uur en sluit ze weer om 23.00 uur. De burgemeester opent het festival officieel door de vrijheidsvlam aan te steken.
Dit jaar betalen bezoekers vanaf 16 jaar voor het eerst een vaste entreeprijs van € 5,-. Met de inkomsten uit de entree kan het Bevrijdingsfestival de komende jaren blijven investeren in een mooi programma en de toekomst van het festival verzekeren.

Er is geen voorverkoop, de kaarten zijn te koop aan de kassa van het festival. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland